Cookies
HD TV nieuws overzicht

Best Reviewed in de maand februari 2017

5 maart 2017 08:01 door Hans Wind

Best Reviewed logoWe kijken weer eens naar de best reviewed producten op Kieskeurig. Op de vergelijkings-website van Kieskeurig zijn grote aantallen reviews van consumenten te vinden. Daarin worden producten beoordeeld op kwaliteit en prijs-prestatieverhouding. De bezoekers van de Kieskeurig website plaatsen daar hun mening over producten die zij zelf hebben aangeschaft. Via deze reviews kunnen consumenten elkaar helpen om een afgewogen aankoopbeslissing te nemen.

De beoordelingen op Kieskeurig bieden een behoorlijk beeld van de waardering voor een bepaald product. Dat komt vooral door de grote aantallen reviews (meer dan 750.000 in totaal). Een review moet voldoen aan een aantal eisen om geplaatst te mogen worden. De uiteindelijk aankoopbeslissing blijft natuurlijk aan uzelf waarbij u rekening moet houden met uw eigen specifieke eisen en budget.

De beoordelingen, die aan HD TV’s en gerelateerde producten gegeven worden, bestaan uit een aantal onderdelen. Dat zijn bijvoorbeeld beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, mogelijkheden, gebruiksgemak, vormgeving en degelijkheid.


Wat is de beste LED TV ?

Apple TV – wat is het eigenlijk en wat kan ik er mee?

31 januari 2017 07:45 door Hans Wind

Apple TV 2015 van de 4e generatie met touch afstandsbedieningDe Apple TV, wat is het en wat kan ik er mee? Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Veel consumenten hebben eigenlijk geen idee van de mogelijkheden van dit compacte apparaatje. Anders dan de naam zou doen vermoeden is de Apple TV geen televisie. Toch is dit kleine doosje wel bedoeld om in combinatie met een moderne HD TV of monitor te worden gebruikt.

Op 9 september 2015 is de 4e generatie van dit apparaat aangekondigd. Dat is dan ook de meest recente versie. Als u onze praktijktest wilt lezen dan verwijzen we u graag naar ons Review van de 4e generatie. Het vorige model – de 3e generatie – is niet meer of nauwelijks leverbaar.

Simpel gezegd is de Apple TV een mediaspeler die aan het netwerk gekoppeld is. Er kan geen externe harddisk of ander opslagmedium direct op worden aangesloten. Daarvoor ontbreken simpelweg de geschikte aansluitingen.


Wat is de beste LED TV ?

Wat is de beste LED TV volgens de consument

30 januari 2017 08:30 door Hans Wind

Beste LED TVWat is de beste LED TV? Die vraag wordt ons bijna dagelijks gesteld. Dat lijkt op zich een redelijke en simpele vraag. Het het antwoord is helaas toch niet zo eenvoudig te geven.

Wat op dit moment een LED TV genoemd wordt, is geen echte LED TV maar een LCD TV met LED’s als achtergrond verlichting. Die verlichting zit tegenwoordig meestal aan de randen van het scherm. We spreken daarbij over “Edge Lit” of “Edge LED”. Dit type LCD TV is op dit moment dominant in de televisie markt.

Ook kunnen er achter het scherm honderden LED’s gemonteerd zijn. Die kunnen dan in groepen of allemaal tegelijk qua helderheid worden geregeld. In dat geval wordt er gesproken over Full LED, Direct LED of Array LED. Wanneer bij dit type TV de LED achtergrondverlichting in groepen kan worden geregeld dan wordt dat aangeduid als “local dimming”.


Wat is de beste LED TV ?

De beste Ultra HD TV volgens de consument

07:24 door Hans Wind

Beste Ultra HD TVNu de prijzen van Ultra HD TV’s snel dalen willen we nog eens apart aandacht aan dit formaat besteden. Daarbij komen vragen voorbij zoals: wat is Ultra HD TV en wat zijn de voordelen en wat is de beste Ultra HD TV.

In de praktijk worden dit soort televisies aangeduid als Ultra HD TV, 4K TV of zelfs als Ultra HD 4K TV. Daarbij hebben we het dan over een televisie met 3.840 x 2.160 beeldpunten en dat is 4x meer pixels dan bij Full HD. Wanneer we denken in termen van Megapixels dan geeft een Full HD TV ongeveer 2 Megapixels weer en voor een Ultra HD 4K TV is dat 8 Megapixels.

Er zijn overigens meer voordelen van Ultra HD te noemen maar die gelden alleen wanneer de TV gevoed wordt met een origineel Ultra HD signaal. Helaas is juist dat laatste momenteel nog één van de zwakkere punten bij dit beeldformaat.


Wat is de beste LED TV ?

Wat is de beste OLED TV – hoe werkt OLED televisie

29 januari 2017 17:01 door Hans Wind

De beste OLED TVGeleidelijk aan verschijnen er steeds meer betaalbare OLED televisies op de Nederlandse markt. Dat roept bij veel consumenten dan ook vaak de vraag op: Wat is de beste OLED TV?

Op beurzen hebben we al jarenlang OLED TV toestellen in 55 inch en grotere beeldformaten gezien. Helaas was dat in het begin wel gekoppeld aan een torenhoge prijs. Daar komt de laatste verandering in.

LG en Samsung waren de eerste merken die grootformaat Full HD OLED TV’s annonceerden. Deze Koreaanse bedrijven hebben destijds gekozen voor verschillende OLED technieken. LG koos voor het WRGB systeem. Samsung ging voor het RGB systeem. Wat betreft de beeldkwaliteit ontlopen deze twee systemen elkaar niet of nauwelijks.


Wat is de beste LED TV ?

Storing op TV – check uw bekabeling en verbindingen

7 juli 2016 07:45 door Hans Wind

Storing op TV - check uw bekabeling en verbindingenAl sinds de introductie van het HDTV signaal regent het bij ons klachten over storing en blokvorming op de HD TV zenders. Dat is in veel gevallen ook niet zo verwonderlijk wanneer we bedenken dat veel van de coax-bekabeling, verbindingsstekkers (connectoren), splitters en versterkers nog dateren uit het analoge tijdperk. Bij de aanleg van de oude bekabeling is door de aannemer of consument nogal eens beknibbeld op de kosten en daarmee ook op de kwaliteit.

Digitale televisie en HDTV vereist aanzienlijk betere kwaliteit verbindingen om een optimaal beeld op het scherm te brengen. Bij Interactieve digitale televisie komt daar nog eens een schepje bovenop. Bij gewone digitale televisie is sprake van eenrichtingverkeer van het kabelbedrijf naar ons huis. Interactieve TV vergt ook nog eens bekabeling en verbindingen die “retour-geschikt” zijn. Dat betekent dus geschikt voor tweerichtingsverkeer.

Laten we eens kijken waar we zoal aan moeten denken als u storing op uw TV heeft.


Wat is de beste LED TV ?

HDTV Nieuws gaat stoppen

1 maart 2016 11:46 door Hans Wind

HDTV Nieuws OFF AIRDe laatste tijd krijgen we nogal eens reacties van bezoekers over het feit dat er minder activiteit op HDTV Nieuws te bespeuren is. Dat is een terechte opmerking.

Deze website is op het Internet beschikbaar gekomen op de dag waarop Nederland zijn eerste wedstrijd speelde op het WK voetbal 2006. Dat was het moment waarop voor het eerst echt HD televisie in Nederland beschikbaar kwam.

Inmiddels is HD TV de standaard geworden ook al zijn nog lang niet alle programma’s op TV in HD kwaliteit. De volgende beeldverbetering is al weer aan een opmars bezig en dat is Ultra HD TV. Ook dat proces zal wat TV uitzendingen betreft weer zeer langzaam verlopen. De Ultra HD ontwikkeling zal zich naar verwachting wel sneller ontwikkelen in de videostreaming-wereld via partijen zoals bijvoorbeeld Netflix.

HDTV Nieuws is een wat uit de hand gelopen hobby geworden met op de top zo’n 350.000 Nederlandse bezoekers per maand. Dat had ik nooit verwacht bij de start in 2006. Vorig jaar heeft uw redacteur al het bezoek aan persconferenties beëindigd en het plan is om dit jaar helemaal te stoppen met mijn websites.

...lees ook de rest van HDTV Nieuws gaat stoppen

Wat is de beste LED TV ?