Cookies
HD TV nieuws overzicht

Wat is de beste LED TV

1 april 2016 08:40 door Hans Wind

Beste LED TVWat is de beste LED TV? Die vraag wordt bijna dagelijks aan ons gesteld. Nu lijkt dat natuurlijk op zich een redelijke en simpele vraag maar het antwoord is toch helaas niet zo eenvoudig te geven.

Wat op dit moment over het algemeen een LED TV genoemd wordt, is strikt genomen geen echte LED TV maar een LCD TV met LED lampjes als achtergrond verlichting. Die verlichting zit tegenwoordig meestal aan de randen van het scherm en dan spreken we over “Edge Lit” of “Edge LED”. Dit type LCD TV is op dit moment dominant in de televisie markt.

Ook kunnen er achter het scherm honderden LED’s gemonteerd zijn die in groepen of allemaal tegelijk qua helderheid kunnen worden geregeld en dan wordt er gesproken over Full LED, Direct LED of Array LED. Wanneer bij dit type TV’s de LED achtergrondverlichting, wat betreft lichtopbrengst, in groepen kan worden geregeld dan wordt dat aangeduid als “local dimming”.

...lees ook de rest van Wat is de beste LED TV

Wat is de beste LED TV ?

Wat is de beste OLED TV

29 maart 2016 08:59 door Hans Wind

LG 65EF950V Ultra HD OLED TVGeleidelijk aan verschijnen er nu toch steeds meer betaalbare OLED televisies in de winkels. Dat leidt voor veel consumenten dan ook vaak meteen tot de vraag: Wat is de beste OLED TV.

Op beurzen hebben we al zeker drie jaar OLED TV toestellen in 55 inch en grotere beeldformaten gezien maar daaraan was een mondjesmaat verkrijgbaarheid en een torenhoge prijs gekoppeld. In beide aspecten is behoorlijk wat veranderd de laatste tijd.

LG en Samsung waren de eerste merken die grootformaat Full HD OLED TV’s annonceerden. Deze Koreaanse bedrijven hebben gekozen voor onderling behoorlijk verschillende OLED technieken. LG koos voor het WRGB systeem en Samsung ging voor het RGB systeem. Wat betreft de beeldkwaliteit ontlopen deze twee systemen elkaar niet of nauwelijks maar er zijn zeker wel andere verschillen te noemen.

...lees ook de rest van Wat is de beste OLED TV

Wat is de beste LED TV ?

Humax Pure Vision – TV scherm zonder ontvanger

26 februari 2016 13:46 door Hans Wind

Humax Pure VisionDe nieuwe Humax Pure Vision lijn bestaat uit een aantal TV schermen zonder ingebouwde ontvanger. Dat is niet zo vreemd wanneer we ons realiseren dat Humax in ons land vooral bekend is door haar losse HDTV ontvanger of set-top boxen. In de visie van Humax hoeft een TV scherm dan ook geen TV ontvanger te bevatten en kunnen de diverse TV- en mediabronnen op het scherm worden aangesloten via HDMI en USB.

De Humax Pure Vision displays zijn leverbaar in 3 beeldformaten:
• Humax UHD-04316 43 inch (beelddiagonaal 109 cm)
• Humax UHD-04916 49 inch (beelddiagonaal 124 cm)
• Humax UHD-05516 55 inch (beelddiagonaal 139 cm)


Wat is de beste LED TV ?

Canon EOS 80D met nieuw AF-systeem

18 februari 2016 09:17 door Hans Wind

Canon EOS 80DDe Canon EOS 80D is een DSLR met een nieuwe 24,2 Megapixel CMOS-sensor en DIGIC 6-beeldprocessor, plus een nieuw AF-systeem met 45-punts cross-type AF-systeem en een opnamesnelheid van 7 fps. Daarnaast annonceert Canon de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM lens met nieuwe Nano USM-technologie, en een optionele Power Zoom Adapter PZ-E1 voor vloeiend in- en uitzoomen bij video’s en bediening op afstand via Wi-Fi.

Het 45- punts AF-systeem van de Canon EOS 80D heeft uitsluitend ‘cross-type’ scherpstelpunten. Voor nauwkeurig scherpstellen of volgen van onderwerpen binnen een ruim beeldveld, zijn de AF-punten afzonderlijk te selecteren of tot vlakken te groeperen. Dit geeft volgens Canon meer controle over de compositie, ongeacht waar je onderwerp zich binnen het beeld bevindt. Bij gebruik van lenscombinaties met kleine diafragma’s, zullen 27 f/8 compatible AF-punten voor de juiste scherpstelling zorgen.


...lees ook de rest van Canon EOS 80D met nieuw AF-systeem

Wat is de beste LED TV ?

HDTV Nieuws gaat stoppen

12 februari 2016 11:46 door Hans Wind

HDTV Nieuws OFF AIRDe laatste tijd krijgen we nogal eens reacties van bezoekers over het feit dat er minder activiteit op HDTV Nieuws te bespeuren is. Dat is een terechte opmerking.

Deze website is op het Internet beschikbaar gekomen op de dag waarop Nederland zijn eerste wedstrijd speelde op het WK voetbal 2006, het moment waarop voor het eerst echt HD televisie in Nederland beschikbaar kwam.

Inmiddels is HD TV de standaard geworden ook al zijn nog lang niet alle programma’s op TV in HD kwaliteit. De volgende beeldverbetering is al weer aan een opmars bezig en dat is Ultra HD TV. Ook dat proces zal wat TV uitzendingen betreft weer zeer langzaam verlopen. De Ultra HD ontwikkeling zal zich naar verwachting wel sneller ontwikkelen in de videostreamingwereld via partijen zoals bijvoorbeeld Netflix.

HDTV Nieuws is een wat uit de hand gelopen hobby geworden met op de top zo’n 350.000 Nederlandse bezoekers per maand. Dat had ik nooit verwacht bij de start in 2006. Vorig jaar heeft uw redacteur al het bezoek aan persconferenties beëindigd en het plan is om dit jaar helemaal te stoppen met mijn websites.

...lees ook de rest van HDTV Nieuws gaat stoppen

Wat is de beste LED TV ?

Apple iMac 27 inch Retina 5K review – een uitgebreide praktijktest

6 februari 2016 09:55 door Hans Wind

27 inch iMac met Retina 5K schermDeze Apple iMac 27 inch Retina 5K review is gebaseerd op een praktijkervaring van een aantal maanden waarbij we voor ons dagelijks werk compleet zijn overgestapt vanaf een zware Windows 10 desktop met Microsoft Office.

De geteste iMac 27 inch Retina 5K is het laatste model (late 2015) en de specificaties van het review model zijn als volgt:
• 3,3-GHz quad-core Intel Core i5, Turbo Boost tot 3,9 GHz (Skylake)
• 16 GB 1867-MHz DDR3 SDRAM – 2x 8 GB
• Fusion Drive van 2 TB
• AMD Radeon R9 M395 met 2 GB videogeheugen
• Draadloze Magic Mouse 2 (oplaadbaar)
• Draadloos Magic Keyboard (oplaadbaar)

Deze configuratie kost via de Apple shop 2.869 euro. Het zal duidelijk zijn dat door deze fikse prijs onze verwachtingen hoog gespannen waren.


Wat is de beste LED TV ?

De Canon EOS-1D X Mark II – DSLR met 4K video

2 februari 2016 08:14 door Hans Wind

Canon EOS-1D X Mark IIDe Canon EOS-1D X Mark II DSLR camera heeft een nieuwe 20,2 Megapixel full frame CMOS-sensor, een nieuw Al Servo AF III+ en kan 4K- videobeelden vastleggen in 60p formaat. De nieuwe camera heeft een ISO-bereik van 100 tot 51.200, dat uitbreidbaar is van 50 tot 409.600

De Canon EOS-1D X Mark II over een verbeterd 61-punts AF-systeem met 41 ‘cross-type’ AF-punten die een groter gebied beslaan en ook bij weinig licht tot -3EV scherpstellen. Bij gebruik van geselecteerde extenders en telelenzen biedt het nieuwe AF-systeem voor het eerst f/8 AF-ondersteuning van alle 61 punten.

Naast de Canon pro AF-technologieën – EOS iTR en AF Case instellingen – is de EOS-1D X Mark II ook voorzien van het nieuwe AI Servo AF III+ systeem dat de volggevoeligheid verbetert in scènes waar onderwerpen onverwachtse bewegingen kunnen maken, zoals bijvoorbeeld dieren die zich snel verplaatsen.


Wat is de beste LED TV ?