CookiesHD TV nieuws overzicht

Wat is de beste LED TV volgens de consument

20 december 2017 09:00 door Hans Wind

Beste LED TVWat is de beste LED TV? Die vraag wordt ons zeer regelmatig gesteld. Het lijkt op zich een redelijke en simpele vraag. Het het antwoord is helaas toch niet zo eenvoudig te geven.

Wat op dit moment een LED TV genoemd wordt, is geen echte LED TV maar een LCD TV met LED lampjes als achtergrond verlichting. Die verlichting zit tegenwoordig meestal aan de randen van het scherm. We spreken daarbij over “Edge Lit” of “Edge LED”. Dit type LCD TV is op dit moment dominant in de televisie markt. Ook de nieuwe Samsung QLED TV is een LED televisie.

Ook kunnen er achter het scherm honderden LED’s gemonteerd zijn. Die kunnen dan in groepen of allemaal tegelijk qua helderheid worden geregeld. In dat geval wordt er gesproken over Full LED, Direct LED of Array LED. Wanneer bij dit type TV de LED achtergrondverlichting in groepen kan worden geregeld dan wordt dat aangeduid als “local dimming”.


Wat is de beste LED TV ?

Apple TV 4K – wat is het eigenlijk en wat kan ik er mee?

08:48 door Hans Wind

Apple TV 4K met Siri touch afstandsbedieningDe Apple TV 4K, wat is het en wat kan ik er mee? Dat is een vraag die nogal eens gesteld wordt. Veel consumenten hebben eigenlijk geen idee van de mogelijkheden van dit compacte apparaatje.

Anders dan de naam zou doen vermoeden is de Apple TV 4K geen televisie. Toch is dit kleine doosje wel bedoeld om in combinatie met een moderne HD TV of HD monitor te worden gebruikt.

Vanaf 22 september 2017 is de 5e generatie van dit apparaat leverbaar, dat is de Apple TV 4K. Wanneer Full HD voor u volstaat dan kunt u nog wel de 4e generatie aanschaffen. Een praktijktest van die versie vindt u in onze review van de 4e generatie.

Simpel gezegd is de Apple TV een mediaspeler die aan het netwerk gekoppeld moet worden. Er kan geen externe harddisk of ander opslagmedium direct op worden aangesloten, daarvoor ontbreken simpelweg de geschikte aansluitingen.


Wat is de beste LED TV ?

De beste Ultra HD TV volgens de consument

08:24 door Hans Wind

Beste Ultra HD TVNu de prijzen van Ultra HD TV’s snel dalen willen we nog eens apart aandacht aan dit formaat besteden. Daarbij komen vragen voorbij zoals: wat is Ultra HD TV en wat zijn de voordelen en wat is de beste Ultra HD TV.

In de praktijk worden dit soort televisies aangeduid als Ultra HD TV, 4K TV of zelfs als Ultra HD 4K TV. Daarbij hebben we het dan over een televisie met 3.840 x 2.160 beeldpunten en dat is 4x meer pixels dan bij Full HD. Wanneer we denken in termen van Megapixels dan geeft een Full HD TV ongeveer 2 Megapixels weer en voor een Ultra HD 4K TV is dat 8 Megapixels.

Er zijn overigens meer voordelen van Ultra HD te noemen maar die gelden alleen wanneer de TV gevoed wordt met een origineel Ultra HD signaal. Helaas is juist dat laatste momenteel nog één van de zwakkere punten bij dit beeldformaat.


Wat is de beste LED TV ?

Wat is de beste OLED TV – hoe werkt OLED televisie

1 augustus 2017 08:01 door Hans Wind

De beste OLED TVEr verschijnen steeds meer betaalbare OLED televisies op de Nederlandse markt. Dat roept bij veel consumenten dan ook vaak de vraag op: Wat is de beste OLED TV?

Op beurzen hebben we al jarenlang OLED TV toestellen in 55 inch en grotere beeldformaten gezien. Helaas was dat in het begin wel gekoppeld aan een torenhoge prijs. Daar komt de laatste tijd duidelijk verandering in.

LG en Samsung waren de eerste merken die grootformaat Full HD OLED TV’s annonceerden. Deze Koreaanse bedrijven hebben destijds gekozen voor verschillende OLED technieken. LG koos voor het WRGB systeem. Samsung ging voor het RGB systeem. Wat betreft de beeldkwaliteit ontliepen deze twee systemen elkaar niet of nauwelijks.


Wat is de beste LED TV ?

LG OLED55B6V – een platte Ultra HD 4K OLED TV

10 april 2017 13:37 door Hans Wind

LG OLED55B6V 4K HDR OLED TVDe LG OLED55B6V is een Ultra HD 4K TV met een plat 55 inch OLED beeldscherm. Wat ons betreft is een plat TV scherm veel beter is dan gebogen scherm. We zien namelijk qua beeldweergave geen voordelen maar wel nadelen van een gebogen televisiescherm zoals bijvoorbeeld beeldvervorming.

Dit TV model combineert de scherpte van Ultra HD 4K met de onovertroffen zwartweergave van een OLED TV scherm. Bij OLED geeft elke beeldpunt zelf licht en daardoor wordt een betere scherpte-indruk bereikt omdat geen “overstraling” optreedt naar omringende beeldpunten.

Ultra HD 4K biedt 4x meer beeldpunten dan een Full HD televisie. Bij een Full HD scherm is de resolutie 2 Megapixels en bij Ultra HD is dat dus maar liefst 8 Megapixels.


Wat is de beste LED TV ?

Best Reviewed in de maand maart 2017

7 april 2017 08:01 door Hans Wind

Best Reviewed logoWe kijken weer eens naar de best reviewed producten op Kieskeurig. Op de vergelijkings-website van Kieskeurig zijn grote aantallen reviews van consumenten te vinden. Daarin worden producten beoordeeld op kwaliteit en prijs-prestatieverhouding. De bezoekers van de Kieskeurig website plaatsen hun mening over een product dat ze zelf hebben aangeschaft. Via deze reviews kunnen consumenten elkaar helpen om een afgewogen aankoopbeslissing te nemen.

De beoordelingen op Kieskeurig bieden een behoorlijk beeld van de waardering voor een bepaald product. Dat komt vooral door de grote aantallen reviews (meer dan 750.000 in totaal). Een review moet voldoen aan een aantal eisen om geplaatst te mogen worden. De uiteindelijk aankoopbeslissing blijft natuurlijk aan uzelf waarbij u rekening moet houden met uw eigen specifieke eisen en budget.

De beoordelingen, die aan HD TV’s en gerelateerde producten gegeven worden, bestaan uit een aantal onderdelen. Dat zijn bijvoorbeeld beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, mogelijkheden, gebruiksgemak, vormgeving en degelijkheid.

...lees ook de rest van Best Reviewed in de maand maart 2017

Wat is de beste LED TV ?

Storing op TV – check uw bekabeling en verbindingen

7 juli 2016 07:45 door Hans Wind

Storing op TV - check uw bekabeling en verbindingenAl sinds de introductie van het HDTV signaal regent het bij ons klachten over storing en blokvorming op de HD TV zenders. Dat is in veel gevallen ook niet zo verwonderlijk wanneer we bedenken dat veel van de coax-bekabeling, verbindingsstekkers (connectoren), splitters en versterkers nog dateren uit het analoge tijdperk. Bij de aanleg van de oude bekabeling is door de aannemer of consument nogal eens beknibbeld op de kosten en daarmee ook op de kwaliteit.

Digitale televisie en HDTV vereist aanzienlijk betere kwaliteit verbindingen om een optimaal beeld op het scherm te brengen. Bij Interactieve digitale televisie komt daar nog eens een schepje bovenop. Bij gewone digitale televisie is sprake van eenrichtingverkeer van het kabelbedrijf naar ons huis. Interactieve TV vergt ook nog eens bekabeling en verbindingen die “retour-geschikt” zijn. Dat betekent dus geschikt voor tweerichtingsverkeer.

Laten we eens kijken waar we zoal aan moeten denken als u storing op uw TV heeft.


Wat is de beste LED TV ?