CookiesDe Canon EOS-1D X Mark II – DSLR met 4K video

2 februari 2016 08:14 door Hans Wind

Canon EOS-1D X Mark IIDe Canon EOS-1D X Mark II DSLR camera heeft een nieuwe 20,2 Megapixel full frame CMOS-sensor, een nieuw Al Servo AF III+ en kan 4K- videobeelden vastleggen in 60p formaat. De nieuwe camera heeft een ISO-bereik van 100 tot 51.200, dat uitbreidbaar is van 50 tot 409.600

De Canon EOS-1D X Mark II over een verbeterd 61-punts AF-systeem met 41 ‘cross-type’ AF-punten die een groter gebied beslaan en ook bij weinig licht tot -3EV scherpstellen. Bij gebruik van geselecteerde extenders en telelenzen biedt het nieuwe AF-systeem voor het eerst f/8 AF-ondersteuning van alle 61 punten.

Naast de Canon pro AF-technologieën – EOS iTR en AF Case instellingen – is de EOS-1D X Mark II ook voorzien van het nieuwe AI Servo AF III+ systeem dat de volggevoeligheid verbetert in scènes waar onderwerpen onverwachtse bewegingen kunnen maken, zoals bijvoorbeeld dieren die zich snel verplaatsen.
Het AF-systeem wordt ondersteund door een nieuwe 360k RGB+IR meetsensor. Dit resulteert in een nauwkeuriger belichting en betere detectie van het onderwerp. De Flicker Detection-functie – die voor het eerst werd toegepast in de EOS 7D Mark II, zorgt voor consistente resultaten bij kunstlicht.

Canon EOS-1D X Mark II bovenaanzichtDe Canon EOS-1D X Mark II is in staat 14 frames per seconde vast te leggen met full AF/AE tracking en in RAW. Voor gebruikers die nog meer snelheid willen, kan tot 16 fps worden gefotografeerd in Live View-modus zonder AF. Met de opslagcapaciteit van de nieuwe CFast 2.0TM kaart is de camera in staat met maximale snelheid een reeks van een onbeperkt aantal JPEG- of tot 170 RAW- opnamen vast te leggen.

De EOS-1D X Mark II is een zeer snelle EOS DSLR, onder andere dankzij de nieuwe Dual “DIGIC 6+” processoren die de enorme hoeveelheid gegevens verwerken die door de sensor is vastgelegd. De verbeterde spiegelconstructie maakt gebruik van een nieuw aandrijfmechanisme dat de hoge opnamesnelheid ondersteunt met minimale spiegelvibratie of geluidsontwikkeling.

Professionele 4K-movies

Canon EOS-1D X Mark II achterkant

De Canon EOS-1D X Mark II en stelt filmmakers in staat video in 4K-kwaliteit (4.096 x 2.160 beeldpunten) met een frame rate tot 60 fps vast te leggen op de CFast 2.0TM kaart. De camera maakt het ook mogelijk in Full HD (1.920 x 1.080p) beelden vast te leggen met een snelheid van 120 fps, geschikt voor slow motion scènes. Belangrijke momenten in een 60 fps 4K-opname kunnen worden geselecteerd voor een hoge resolutie 8,8 Megapixel foto.

Dankzij de Dual Pixel CMOS AF-technologie en Movie Servo AF beschikken filmmakers bij 4K en Full HD opnamesessies over vlot en vloeiend uitgevoerde AF- acties. Via het touch panel lcd is het mogelijk om tijdens het filmen snel AF-punten te selecteren.

De ingebouwde GPS van de Canon EOS-1D X Mark II voegt informatie over de opnamelocatie toe aan de EXIF-gegevens. Via Ethernet wired LAN of USB 3.0 kunnen opnamen worden gedeeld – via FTP of rechtstreeks naar computers. En de nieuwe WFT-E8 wireless file transmitter1 ondersteunt ook de WiFi 802.11ac (5 GHz band) standaard.

Het ontwerp van de EOS-1D X Mark II is uitgevoerd met een verbeterde grip en bedieningsknoppen die natuurlijk aanvoelen. De waterdichte uitvoering maakt de camera ongevoelig voor de elementen. De Intelligent Viewfinder II laat ongeveer 100% van het beeldveld zien en toont via een elektronische overlay alle opname-informatie, zodat je nooit je oog hoeft weg te halen bij de zoeker.

Canon EOS-1D X Mark II prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS-1D X Mark II krijgt een adviesprijs van 6,399,99 euro en is beschikbaar vanaf eind mei 2016.

Bron: Canon