Cookies3D TV Nieuws introductie

7 april 2010 17:07 door Hans Wind

3D TV Nieuws introductieSinds een paar dagen ontvangen we erg veel vragen over 3D TV. Hoewel deze techniek nog in de kinderschoenen staat komen in de komende weken toch een aantal fabrikanten met nieuwe LCD en Plasma HDTV’s die naast een goed HD TV beeld ook 3D TV kunnen weergeven.

Wanneer u Full HD 3D wilt kijken bent u nog aangewezen op een nieuwe categorie 3D Blu-ray spelers en een vooralsnog beperkt aantal films maar zowel UPC als Ziggo zijn aan het experimenteren met 3D TV en in feite vraagt een 3D zender niet meer bandbreedte op de kabel of satelliet dan een normale HD zender. Dat komt doordat voor 3D TV uitzendingen twee beelden (linker en rechteroog) verstuurd worden in één beeld. Het linker en rechter beeld staan naast elkaar of onder elkaar in de halve resolutie horizontale of verticale resolutie. We verwachten binnenkort demo-kanalen waarop de liefhebbers een indruk kunnen krijgen van de 3D TV kwaliteit via kabel of satelliet.

Omdat 3D TV toch weer een specifiek gebied is hebben we een aparte website voor 3D TV geopend en dat is 3D TV Nieuws.

Net zoals u dat gewend bent op HDTV Nieuws vindt u op 3D TV Nieuws relevante nieuws artikelen, product informatie en een forum. Ook staat op de nieuwe 3D website een sectie terminologie waarin we in simpele taal een aantal 3D TV begrippen proberen uit te leggen. Voor veel product specificaties zullen we terug verwijzen naar HDTV Nieuws omdat, zoals gezegd, 3D Tv toestellen ook HDTV toestellen zijn.

We nodigen u graag uit om eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Voor de liefhebbers hebben we ook een zogenaamde RSS feed voor 3D TV Nieuws toegevoegd.