CookiesPioneer ziet 500GB Blu-ray disc als haalbaar

4 augustus 2008 14:00 door Hans Wind

Pioneer ziet 500GB Blu-ray disc als haalbaarVolgens Pioneer is het haalbaar om in de toekomst een 500GB Blu-ray Disc te fabriceren. Een dergelijke reuze Disc bestaat in dat geval uit 20 verschillende lagen die elk 25GB informatie kunnen bevatten.

Dit nieuws volgde op het International Symposium on Optical Memory (ISOM) and Optical Data Storage, dat in juli werd gehouden in Hawaii, waar Pioneer Corporation haar onderzoek presenteerde met de concept specificaties van de 500 GB disc

Nu Blu-ray in feite de standaard is geworden voor films in HD TV kwlaiteit en HD spellen is deze ontwikkeling volgens Pioneer een logische stap.

De huidige Blu-ray schijven met een capaciteit van 25GB of 50GB zijn volgens Pioneer weliswaar voldoende voor de huidige behoeften maar in de nabije toekomst zal volgens het bedrijf de behoefte aan veel meer opslagcapaciteit ontstaan als streaming van HD materiaal gewoongoed gaat worden.

De meerlaags 500 GB Blu-ray technologie moet compatibel worden met de huidige implementatie en Pioneer meent dat een dergelijke Disc goedkoper te produceren zal zijn dan holografische opslagmedia.

Eén van de problemen die opgelost moesten worden was het voorkomen van zogenaamde “crosstalk” waarbij de informatie van elke laag niet meer foutloos uit te lezen is doordat de lagen zeer dicht boven elkaar liggen.