CookiesAcer annonceert Aspire 9800 notebook met TV tuner

2 augustus 2006 08:09 door Hans Wind

Acer Aspire 9800Acer introduceert de nieuwe Acer Aspire 9800, een nieuwe notebookserie met een 20-inch LCD-scherm die kan concurreren met desktopcomputers.

Aangestuurd door het Intel Centrino Mobiele Technologie Duo platform en voorzien van de zogenaamde Empowering-technologie van Acer in combinatie met de Acer Arcade entertainment suite, is de Aspire 9800 een veelzijdig notebook voor audiovisuele gebruik. Ook biedt de 9800 digitale pc-televisie via de geïntegreerde analoge en digitale tv-tuner en geavanceerde Video and Voice over IP communicatie dankzij de ingebouwde Acer Orbicam.

Audiovisuele ervaring

Uitgerust met het grootste beeldscherm dat momenteel beschikbaar is in een notebook ”“ een Acer 20,1 inch CrystalBrite kleuren TFT LCD-scherm (resolutie 1680 x 1050) met de Acer CrystalBrite technologie aangedreven door de geavanceerde NVIDIA GeForce Go 7600 grafische kaart met tot 256MB dedicated videogeheugen, biedt de Aspire 9800 een volledige multimedia ervaring. Daarnaast levert de DVI-D (met HDCP een encryptiemethode ter bescherming van materiaal met copyrights) aansluiting snellere beelden met hogere kwaliteit voor high-definition entertainment op externe monitoren.

De Acer Aspire 9800 heeft 1,5-Watt luidsprekers en een 4-Watt subwoofer en Dolby Digital Live zodat het notebook via één enkele digitale verbinding kan worden aangesloten op een audio/video ontvanger met Dolby Digital of een digitaal luidsprekersysteem waardoor de hoeveelheid kabels beperkt wordt en de kwaliteit van het audiosignaal behouden blijft.

Alle multimediafuncties kunnen bediend worden via de Acer Mediatoetsen, zeven toetsen voorzien van LED’s: Acer Arcade, volume hoog/laag, voorgaande, volgende, spelen/pauze, en stoppen. Met de handige bediening via één toets heeft uw toegang tot al uw multimedia entertainment functionaliteiten.

De Acer 9800 harddisk van maximaal 120GB voorziet in de behoeften van de gebruikers van multimediabestanden. Voor het optische station, kan worden gekozen tussen het uitstekende slot-loading DVD-Super Multi double-layer station of een HD-DVD station. Voor een eenvoudige en snelle gegevensoverdracht biedt de Aspire 9800 een comfortabele 5-in-1 lezer die de meest gebruikelijke kaartformaten ondersteunt.

Digitale televisie

Door de integratie van een hybride tv-tuner voor analoge en digitale uitzendingen, kunt u deze televisie-uitzendingen ontvangen door een kabel aan te sluiten op de specifieke notebookpoort. De multimedia software suite van Acer, Aspire Arcade, helpt gebruikers om te schakelen tussen kanalen en ze weer te geven met een duidelijke en gebruiksvriendelijke interface, ook om de beste videomodus te selecteren met de Acer CinemaVision en Acer ClearVision videotechnologieén.

Geavanceerde Video and Voice over IP communicatie

Op bepaalde modellen wordt de Aspire 9800 geleverd met een handige VoIP Bluetooth telefoon. Wanneer deze wordt gebruikt in de PC Card-slot, laadt de Acer VoIP Bluetooth zichzelf automatisch op, maar kan deze ook worden gebruikt als een normale GSM aangesloten op het notebook via de Bluetooth-aansluitingen. Bovendien kan deze op elk bureau of werkplek worden geplaatst en als een handsfree telefoon worden gebruikt terwijl u verder werkt op uw pc
Voor real-time face-to-face video conferencing, heeft Acer de Aspire 9800 uitgerust met de Acer OrbiCam, een 1,3 megapixel camera gemonteerd bovenop het LCD-scherm.

Volledige communicatie en empowering tools

Om overal gebruik te kunnen maken van uw notebook wordt de Aspire 9800 geleverd met een reeks draadloze connectiviteitsopties: WLAN (Acer InviLink 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED oplossing, met ondersteuning voor de Acer SignalUp draadloze technologie), WPAN met de ingebouwde Bluetooth 2.0 module, LAN-verbinding met Gigabit Ethernet-kaarten en standaard connectiviteit met de geïntegreerde 56K ITU V.92 modem.
Alle notebookfuncties kunnen efficiént bediend worden met de Acer Empowering-technologie, een interface die gebruikers een eenvoudig beheer geeft van de veiligheid, prestaties, instellingen en communicatie van de notebook via één druk op de Empowering-toets.

De Acer Aspire 9800-serie wordt geleverd met Microsoft® Windows® XP Home Edition voorgeïnstalleerd. De bijkomende geïnstalleerde software omvat Adobe Reader, Norton AntiVirus en CyberLink PowerDVD or CyberLink Power Producer, Acer GridVista en de Acer Arcade Software Suite.