CookiesAcer G24 breedbeeld LCD-scherm introductie

7 juli 2008 13:41 door Hans Wind

Acer G24 breedbeeld LCD-scherm introductieAcer introduceert het nieuwe G24 breedbeeld LCD-scherm voor dat speciaal ontworpen is voor gamers en gebruikers die op zoek zijn naar een foutloze hogedefinitie grafische kwaliteit en naadloze bewegende beelden voor de huidige grafisch-intensieve en snelle games.

De G24 vormt een perfecte combinatie met de nieuwe Aspire Predator extreme gaming desktop-pc want het LCD-beeldscherm heeft een nieuw ontwerp met een opvallende oranje koperen/zwarte kleurencombinatie. Het speciale externe ontwerp, geeft de G24 een krachtig uiterlijk, terwijl de diepe lijnen aan het voetstuk een robuust uiterlijk weergeven.

Het scherm is uitgevoerd in een koper metallic gekleurd frame en het 24-inch CrystalBrite breedbeeldscherm heeft een HDTV kwaliteit resolutie van 1920 x 1200 beeldpunten waardoor de monitor een goede keuze is voor geavanceerde 1080p Full HD gaming en multimediatoepassingen.
De zeer snelle reactiesnelheid van 2ms verbetert de grijs naar grijs niveaus aanzienlijk, waardoor men hoogkwalitatieve bewegende beelden voor 3D games, video’s en films krijgt.

De G24 LCD ondersteunt een breedte/hoogte verhouding van 16:10 en biedt een geavanceerde digitale HDMI-poort met HDCP-ondersteuning en geeft HD films, uitzendingen en online media weer met in een uitstekende kwaliteit. Daarnaast levert de HDMI interface onmiddellijke connectiviteit met de meest populaire digitale apparaten zoals DVD’s, settop boxes en HD spelconsoles.

Acer is met de G24 volgens eigen zeggen het eerste beeldschermmerk met een monitor die een opvallende dynamische contrastverhouding van 50000:1 biedt. Dit niveau van contrastverhouding, geoptimaliseerd door Acer Adaptive Contrast Management, biedt een uitstekende verbetering wat betreft gradatie en detail, vooral met de weergave van donkere en heldere beelden. Dit resulteert in een buitengewone beeldkwaliteit.

De brede kijkhoek van 176° geeft een comfortabel beeld voor meerdere kijkers, terwijl een 400 cd/m² helderheid een buitengewone duidelijkheid en precisie oplevert en met 94.1 pixels per inch (PPI) het G24 LCD-scherm optimaal voordeel haalt uit de laatste multimediatoepassingen.

Dankzij de Acer CrystalBrite-technologie, scoort de G24 beter dan normale schermen met of zonder reflectie en worden drie essentiéle verbeteringen verkregen: helderdere beelden via de reductie van backlight diffusie, een superieur contrast met minimale verspreiding van omgevingslicht, duidelijkere beelden en scherpere randen zonder een reflectie van het omgevingslicht.

Hierdoor levert het Acer G24 LCD-beeldscherm levendige en scherpe beelden op tot in de kleinste details.

Acer G24 schermtechnologie
Het Acer G24 LCD-beeldscherm gebruikt de schermtechnologieén van Acer om de gebruikers de beste kijkervaring te bezorgen.

• Acer eColor Management, een technologie die de prestaties van het scherm aanpast aan de verschillende omgevingen, lichtomstandigheden en kijkvoorkeuren. Acer eColor Management optimaliseert het beeld voor een verbeterde prestatie voor het scherm met een reeks door de gebruiker geselecteerde scenario’s: standaard modus (normale instellingen voor gemiddelde schermprestaties), tekstmodus (geschikt voor het bekijken van documenten, spreadsheets, enz. op het scherm), grafische modus (voor kleurrijke statische beelden) en gebruikersmodi (laat u de basisinstellingen fijn afstellen en uw kijkervaring personaliseren);

• Adaptive Contrast Management (ACM) past de contrastverhouding van het invoerbeeld dynamisch aan om ultrascherpe beelden te verkrijgen. Elke scène is geanalyseerd om de beelden beeld per beeld aan te passen en de kleurenkwaliteit te verbeteren om het witste wit- en het diepste zwartniveau te verkrijgen. Via Acer Adaptive Contrast Management kan uw LCD-monitor minder stroom verbruiken en zo energie besparen. Acer G24 ondersteunt een contrastverhouding van 50000:1.

• Acer eDisplay management is een nieuwe toepassing die ontwikkeld is voor zowel de P3 als de P1 serie om alle functies die normaal geregeld worden door de OSD-functies op het voorpaneel fijn te kunnen afstellen. Acer eDisplay Management helpt bij het beheer van de helderheid, het contrast, de focuspositie (kies de ingebouwde resolutie), kleurenbalans en temperatuur. Elke gepersonaliseerde instelling kan worden opgeslagen en snel worden opgeroepen om te worden gebruikt voor verschillende toepassingen of lichtomstandigheden.

De functie zonnig/Beeld in Beeld laat gebruikers snel een regio op het scherm selecteren en aanpassen, onafhankelijk van het bureaublad. Deze functie is zeer nuttig om de beste beeldkwaliteit te krijgen voor elk toepassingsvenster dat open is op het bureaublad.
Acer eDisplay ondersteunt ook bijkomende tools zoals diefstalbeheer, kleurenbeheer en activabeheer.

Tenslotte, zoals met alle Acer-producten, voldoen de G24 LCD-schermen aan de strikte Energie Star EPA Tier 2 norm voor energiedoeltreffendheid. Daarnaast voldoen alle Acer monitors aan de WEEE richtlijn voor milieuvriendelijke productrecyclage.

Acer G24 Garantie
Acer G24 LCD-schermen hebben een garantie van 2 jaar Carry-in.

Bron: Acer


Acer G24 prijs vergelijking