CookiesAdobe Flash Player 9 heeft H.264 HDTV video ondersteuning

5 december 2007 08:48 door Hans Wind

Adobe Flash Player 9 heeft H.264 HDTV video ondersteuningAdobe heeft de onmiddellijke beschikbaarheid aangekondigd van haar Adobe Flash Player 9 Update 3 software, deze update droeg aanvankelijk de codenaam Moviestar.

Adobe Flash Player 9 ondersteunt nu de H.264 HDTV video standaard, die ook gebruikt wordt in Blu-Ray en HD-DVD hoge definitie video spelers, en High Efficiency AAC (HE-AAC) audio mogelijkheden. De laatste update ondersteunt ook hardwarematige versnelling en multi core processoren waardoor full-screen video weergave in HD TV kwaliteit mogelijk wordt binnen de belangrijkste besturingssystemen en web browsers.

De combinatie van Adobe Flash Player 9 en Adobe Flash Media Server 3 (ook nieuw aangekondigd) maakt de doorgave van HD TV kwaliteit video mogelijk naar een zo breed mogelijk publiek. Adobe Flash Player 9 Update 3 is gratis beschikbaar via www.adobe.com/go/getflashplayer .

H.264 is een coderingsstandaard die ook ondersteunt wordt in Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects software en is met deze annoncering dus geïntegreerd in de complete Adobe Flash productfamilie. Ondersteuning geldt ook voor toepassingen die zijn ontwikkeld met Adobe AIR™ software, een zogenaamd cross-operating system application runtime platform dat ontwikkelaars in staat stelt om hun bestaande kennis te gebruiken om RIAs (Rich Internet Applications) te bouwen en te laten draaien op de desktop.

De Adobe Media Player, die begin 2008 verwacht wordt en die de eerste toepassing van Adobe die zal zijn die gebaseerd is op Adobe AIR, zal zowel H.264 video als HE-AAC audio ondersteuning hebben. Daarmee wordt Flash video streaming in HDTV kwaliteit mogelijk buiten de web browser waardoor nog meer toepassings mogelijkheden ontstaan.

Bron: Adobe