CookiesAdobe Flash Player 9 ondersteunt nu HDTV via H.264

21 augustus 2007 09:25 door Hans Wind

Adobe Flash Player 9 ondersteunt nu HDTV via H.264Adobe annonceert vandaag een update van haar Adobe Flash Player 9 software, met de codenaam Moviestar. Hierin zit ingebouwde ondersteuning voor H.264 HDTV video signaal – dezelfde standaard die ook al in Blu-Ray en HD-DVD HD spelers wordt toegepast – en High Efficiency AAC (HE-AAC) audio ondersteuning. Daarnaast wordt ook hardwarematige versnelling mogelijk en, wat Adobe noemt, multi-core enhanced full screen video playback.

Deze toevoegingen plaatsen Flash Player in een sterkere positie in de snel groeiende markt van HD TV materiaal op het Internet en ze vergroten uiteraard de mogelijkheden om HDTV materiaal te bekijken op computers of draagbare apparaten. De laatste update voor Adobe Flash Player 9 is later vandaag in beta vorm beschikbaar voor download via Adobe Labs op http://labs.adobe.com .

Terwijl H.264 al beschikbaar is in Adobe Premiere® Pro en Adobe After Effects® software, is H.264 weergave nu ook mogelijk geworden in Adobe Flash Player en zal het ook ondersteund worden in de Adobe Integrated Runtime (AIR) en toepassingen die ontwikkeld worden met Adobe AIR™ software, inclusief Adobe Media Player™.

Adobe AIR is een platform dat op meerdere besturingssystemen kan draaien waardoor eenvoudig toepassingen voor die verschillende omgevingen kunnen worden gebouwd zonder opnieuw door een leerproces te hoeven gaan.

Adobe Flash Player wordt op 98 procent van de desktops op Internet gebruikt en daarnaast noch toegepast op veel andere draagbare apparaten.

De definitieve versie wordt in de herfst beschikbaar via de normale update procedure. Demonstraties van Adobe Flash® Media Server en Adobe Flash Media Encoder met de nieuwe codecs zullen worden gegeven op de IBC 2007 in de RAI in Amsterdam van 7-11 september (Stand 7.721).

Update 5 december 2007: Inmiddels is deze Flash Player 9 update beschikbaar