CookiesAdobe Media Player 1.0 en TV introductie

9 april 2008 15:15 door Hans Wind

Adobe Media Player 1.0 en TV introductieZo langzamerhand komen er steeds meer alternatieven om video materiaal en TV in HDTV kwaliteit te bekijken. Daarbij spelen gelukkig niet meer alleen lokale Nederlandse krachten een rol maar komen er ook steeds meer grensoverschrijdende mogelijkheden waarbij het Internet sterk aan belang groeit. Hopelijk voert dat de druk een beetje op om in Nederland wat voortvarender om te gaan met HD TV.

Adobe is zich als geen andere partij bewust van dit aspect en heeft dan ook de nodige elementen geannonceerd om een rol te spelen in deze markt. Vandaag heeft het bedrijf Adobe Media Player 1.0 geannonceerd met de volgende kenmerken:

• Catalog [Catalogus] ”” Ontdek nieuwe tv-programma’s op het internet en videopodcasts van toonaangevende mediabedrijven.
• Personal Videos [Persoonlijke video’s] ”” Stream, download en beheer uw persoonlijke verzameling rijke mediavideo’s en speel ze af ”” rechtstreeks vanaf uw desktop.
• My Favorites [Mijn favorieten] ”” Download automatisch nieuwe afleveringen van uw favoriete programma’s en videopodcasts.
• New Episodes [Nieuwe afleveringen] ”” Beheer snel nieuwe afleveringen van uw favoriete programma’s en videopodcasts en speel ze eenvoudig af, wanneer u maar wilt en in de gewenste volgorde.

Op dit moment is alleen nog een Engelstalige versie beschikbaar voor de VS voor Windows en Mac OS (zowel PowerPC als Intel). De Media Player kan resoluties aan vanaf 240p tot 1080p HDTV kwaliteit.

Naast de media speler heeft Adobe in de VS ook nog aangekondigd dat via de nieuwe Media Player de nodige content zal worden aangeboden. Meer daarover is te lezen op de Adobe website.

Zodra we meer weten over een Nederlandse versie houden we u op de hoogte.