CookiesAiptek GO-HD camcorder introductie

31 mei 2007 09:18 door Hans Wind

Aiptek GO-HD camcorder introductieHet relatief onbekende, goedkope merk Aiptek heeft een kleine HD camcorder aangekondigd. De nieuwe Aiptek GO-HD heeft een 720p HD resolutie met 30 beelden per seconde en maakt gebruik van zogenaamde H.264 codering om de bestandsgrootte binnen de perken te houden.

Door compressie kan volgens Aiptek zo’n 4 uur video materiaal worden vastgelegd op een 8 GB SDHC kaart, die overigens niet wordt meegeleverd. Omdat het apparaat niet over een intern geheugen beschikt moet vastlegging direct gebeuren op de SD kaart. Voor aansluiting op een HDTV heeft de Aiptek een component video uitgang.

De camcorder beschikt over een 3x optische zoomlens en naast HD video kan de Aiptek GO-HD ook digitale foto’s opnemen met een resolutie van 5 Megapixels. Een rode ogen reductie functie is ingebouwd. Het geheel is in een bijzonder compacte behuizing gebouwd ( zie bijgaande foto )

De Aiptech kan gebruikt worden in combinatie met Windows XP SP2 en hoger of een Mac met OS X 10.3 en hoger waarbij de communicatie via de meegeleverde USB kabel kan lopen.

In de VS heeft de Aiptech GO-HD een adviesprijs van 299 Dollar maar hij wordt momenteel al op diverse plaatsen in de VS aangeboden voor bedragen rond de 250 dollar.

We weten op dit moment helaas nog niet wat voor kwaliteit we voor een dergelijke prijs van deze fabrikant mogen verwachten.

Aiptek GO-HD specificaties

● 1280 x 720 H.264 video @30fps
● MOV video formaat
● 5 Megapixel digitale camera
● 3x pptische zoom met auto focus
● 2,4 inch kantelbare LCD
● 2 inch macro zoom
● LED verlichting
● Nacht stand
● Rode ogen reductie
● 8GB SD kaart slot
● HDTV Componenet video uit
● Op te laden via lichtnet of USB
● 2 Li-Ion batterijen meegeleverd
● Afstandbediening
● Geen intern geheugen (moet SD kaart gebruiken)