CookiesAmazon Video on Demand op Samsung HDTV modellen in VS

15 oktober 2009 10:24 door Hans Wind

Amazon Video on Demand op Samsung HDTV modellen in VSDe functionaliteit van HDTV toestellen wordt zo langzamerhand steeds uitgebreider door koppelingen van de HD TV aan Internet. Een goed voorbeeld hiervan wordt weer eens gegeven door een aankondiging van Samsung in de Verenigde Staten. Daar heeft Samsung Electronics America Inc. vandaag namelijk aangekondigd dat Amazon Video On Demand beschikbaar komt op een aantal Samsung HDTV modellen via een zogenaamde Widget die te downloaden is.

Na installatie van de Amazon Widget kan de consument toegang krijgen tot de zeer uitgebreide bibliotheek van Amazon waarin momenteel meer dan 50.000 titels zijn opgenomen van bekende filmstudio’s en TV netwerken.

Vanaf vandaag kunnen de in de VS de eigenaren van een Samsung LCD en Plasma series 650 en hoger en Samsung LED HD TV series 7000 en hoger de Amazon Video On Demand widget gratis downloaden via de ingebouwde Internet@TV – Content Service optie op hun HDTV.

Amazon Video On Demand biedt in de VS directe toegang tot meer dan 50.000 films en televisieshows zonder storende reclame boodschappen. Dit kan via een huur of koop optie.

Deze dienst is een aanvulling op Samsung’s bestaande Internet@TV aanbod in de Verenigde Staten met toegang tot diensten als Twitter, Yahoo!, YouTube.

In het Amazon Video on Demand aanbod zitten ook 2000 films en shows in HDTV kwaliteit.

Het is ons nog niet bekend of deze dienst ook in Nederland beschikbaar zal komen.