CookiesAMD Phenom Spider platform introductie

19 november 2007 09:37 door Hans Wind

AMD Phenom HD Spider platform introductieAMD onthult vandaag haar nieuwe HD platform met de codenaam “Spider”, gebaseerd op de eerste quad-core processor met schaalbare grafische eigenschappen voor wat AMD noemt de ultieme visuele ervaring of The Ultimate Visual Experience™.

Het nieuwe AMD Spider platform combineert de introductie van de AMD Phenom™ quad-core processors, de ATI Radeon™ HD 3800 serie grafische processoren met Microsoft DirectX® 10.1 ondersteuning, de AMD 7-Serie chipsets met CrossFireX™ en AMD OverDrive™ software.

Het AMD Spider platform is volgens AMD een zeer belangrijke mijlpaal op het pad naar nog snellere computers door gebruik te maken van zogenaamde co-processing.

AMD’s Spider platform brengt de computerkracht voor consumenten op een zeer hoog niveau met het geavanceerder multi-GPU platform gebaseerd op ATI CrossFireX technologie. De combinatie van de relatief energiezuinige 55nm ATI Radeon HD 3800 serie grafische processoren en de verhoogde systeem bandbreedte van de PCI Express® 2.0 generatie en zogenaamde HyperTransport™ 3.0 technologie, bieden optimaal schaalbare computerkracht voor een weergave in HDTV kwaliteit. Hierin kunnen drie tot vier grafische processoren naast elkaar worden gebruikt om bijvoorbeeld een zware spelcomputer te bouwen.