CookiesApple 27-inch LED Cinema Display

27 juli 2010 14:48 door Hans Wind

Apple 27-inch LED Cinema DisplayDe nieuwe Apple 27-inch LED Cinema Display heeft een resolutie van 2560 x 1440 en daarmee 60 procent meer werkruimte dan de 24-inch LED Cinema Display.

Met een ingebouwde iSight-videocamera, microfoon en luidsprekers, een USB 2.0-hub met eigen voeding en een universele MagSafe-connector vormt deze nieuwe LED Cinema Display een mooie aanvulling op een MacBook of een desktop-Mac.

“Door de ingebouwde MagSafe-oplader, iSight-camera, luidsprekers en USB-poorten is de LED Cinema Display ideaal voor MacBook- en MacBook Pro-gebruikers”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. “En dankzij een resolutie van maar liefst 2560 x 1440 pixels is de nieuwe 27-inch LED Cinema Display de ideale aanvulling op onze nieuwe, krachtige Mac Pro. Bovendien kunnen iMac-gebruikers met dit beeldscherm hun werkruimte verdubbelen.”

De nieuwe, grotere 27-inch LED Cinema Display is over de gehele breedte voorzien van een prachtig glazen scherm met een aspectratio van 16:9 en heeft een aluminium voet met een scharnier, zodat het scherm moeiteloos in de gewenste stand kan worden gezet. De LED Cinema Display biedt levendige kleuren en een uitzonderlijk hoog contrast. Voor het scherm is gebruikgemaakt van de geavanceerde IPS-technologie (in-plane switching), die zorgt voor een schitterend beeld onder een zeer grote kijkhoek van 178 graden.

Het 27-inch beeldscherm is speciaal gemaakt voor Mac-desktops en -notebooks en heeft een ingebouwde iSight-videocamera voor videoconferenties, een geïntegreerde MagSafe-oplader die ervoor zorgt dat de Mac-notebook altijd is opgeladen, een ingebouwde Mini DisplayPort voor video- en audio-invoer en een driepoorts USB 2.0-hub met eigen voeding zodat gebruikers hun iPhone® of iPod® ook kunnen opladen als ze hun MacBook met zich meenemen.

De nieuwe LED Cinema Display bevat een nieuwe omgevingslichtsensor die de helderheid van het beeldscherm automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Het mooie hierbij is dat de sensor precies zoveel energie gebruikt als nodig is voor een optimale weergave. Dankzij de kwikvrije led-technologie, arseenvrij glas en zeer goed te recyclen materialen voldoet de LED Cinema Display aan de strenge Energy Star 5.0-vereisten en heeft dit beeldscherm de EPEAT Gold-status.

Het nieuwe beeldscherm bevat geen broomhoudende vlamvertragers, en alle interne bekabeling en onderdelen zijn pvc-vrij.

Apple 27-inch LED Cinema Display prijs en beschikbaarheid
De nieuwe LED Cinema Display zal in september verkrijgbaar zijn via de Apple Store en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van USD 999. Internationale prijzen zullen op een later moment bekend gemaakt worden. Voor de LED Cinema Display is een Mac met een Mini DisplayPort vereist.

Bron: Apple