CookiesApple iLife 11

21 oktober 2010 08:21 door Hans Wind

Apple MacBook Air komt zonder harddiskApple introduceert met iLife ’11 een nieuwe versie die Mac-gebruikers meer mogelijkheden biedt om foto’s, filmpjes en muziek te maken en te delen.

iPhoto ’11 heeft een complete metamorfose ondergaan en heeft nu prachtige schermvullende weergaven voor gezichten, plaatsen en gebeurtenissen.

In iMovie ’11 is het nog gemakkelijker geworden om video’s te monteren en snel om te toveren tot aansprekende, professioneel ogende trailers die je direct online zet.

In GarageBand ’11 bieden Flex Time and Groove-evenaring gebruikers nieuwe manieren om hun spel te verbeteren en een geweldige sound te creëren. iLife ’11 zit standaard op elke nieuwe Mac en is ook voor huidige iLife-gebruikers onmiddellijk verkrijgbaar.

“iLife staat algemeen bekend als ’s werelds beste programmapakket voor mensen met een digitale levensstijl. Zij zullen in hun nopjes zijn met iLife ’11”, aldus Steve Jobs, CEO van Apple. “Het is nu namelijk nog eenvoudiger geworden om boeken en kaarten met hoogdruk te maken. Of om van je video-opnamen een indrukwekkende filmtrailer te monteren en online te zetten. En natuurlijk om je band een wereldsound te geven of door zelfstudie piano of gitaar te leren spelen.”

iPhoto ’11 heeft nu prachtige schermvullende weergaven die van het beeldscherm van je Mac spetteren en waarin je foto’s kunt opzoeken en bewerken of met anderen kunt delen. Dat laatste is in iPhoto ’11 nog makkelijker geworden. Je kunt ze verpakt in één van de acht mooie thema’s per e-mail versturen, ze met één druk op de knop op je Facebook-prikbord plaatsen of ze schermvullend afspelen in één van de twaalf professioneel ogende diavoorstellingen. De opvallende carrouselinterface, slimme boeklay-out en overzichtelijke boekenplank met al je projecten vormen samen een compleet nieuwe benadering van het samenstellen van boeken en ontwerpen van kaarten. De nieuwe kaarten met hoogdruk bieden de mogelijkheid om foto’s op een stijlvolle manier met tekst te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen, unieke trouwkaarten, geboortekaartjes of kerstkaarten maken.

In iMovie ’11 kun je je video’s omtoveren tot een heuse trailer met Hollywood-allure die jij en anderen met plezier zullen bekijken. Er zijn vijftien genres om uit te kiezen, zoals Avontuur, Romantische komedie en Episch drama. Elk thema heeft zijn eigen specifieke titels, grafische omlijsting en bioscoopwaardige soundtrack. Verder zijn er krachtige nieuwe tools beschikbaar waarmee je met één klik het volume heel precies afstelt en gelikte visuele effecten toepast, zoals flitsen en vasthouden, herhaling en jump-cuts. Met de functie voor het vinden van personen worden videobeelden geanalyseerd en worden fragmenten met gezichten erin gemarkeerd. Zo heb je het perfecte fragment voor je trailer of film snel gevonden. iMovie ’11 heeft ook nieuwe thema’s, zodat je een video de uitstraling van een professioneel actualiteiten- of sportprogramma kunt geven.

GarageBand ’11 heeft twee nieuwe manieren om de timing van je opnamen te corrigeren of anderszins aan te passen. Met Flex Time is het mogelijk om afzonderlijke noten te verplaatsen, uit te rekken of in te korten. Je klikt gewoon op het desbetreffende stukje in de audiogolfvorm dat je wilt veranderen; de rest van de opname blijft intact. En met Groove-evenaring kun je elk spoor aanduiden als het groovespoor; vervolgens wordt het ritme van alle andere sporen afgestemd op dat ene spoor. GarageBand ’11 heeft 7 nieuwe gitaarversterkers met een authentieke sound, 5 nieuwe stompboxeffecten en 22 nieuwe basislessen voor piano en gitaar. De nieuwe beoordelingsfunctie luistert mee terwijl je met een les meespeelt, geeft aan waar je foutjes maakt en houdt je vorderingen bij, zodat je beter in de gaten kunt houden of je vooruitgang boekt.

Voor iLife ’11 is het volgende vereist: Mac OS X versie 10.6.3 of hoger, een Mac-computer met een Intel-processor, 1 GB RAM, een dvd-eenheid (voor de installatie) en 5 GB vrije schijfruimte. De drukwerkproducten van iPhoto en de Lessen van artiesten in GarageBand zijn afzonderlijk verkrijgbaar en zijn niet in alle landen leverbaar.

Apple iLife 11 prijs en beschkbaarheid
iLife ’11 is per direct leverbaar voor een adviesprijs van € 49 incl. BTW (€ 41,18 excl. BTW).
Het iLife ’11-gezinspakket bevat vijf licenties en is verkrijgbaar voor € 79 incl. BTW (€ 66,39 excl. BTW).
De Mac-verzamelbox, die iLife ’11, iWork en Mac OS X versie 10.6 Snow Leopard® bevat, is verkrijgbaar voor € 129 incl. BTW (€ 108,40 excl. BTW).

Voor een actuele iLife 11 prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Apple