CookiesApple introduceert iTV mediacenter

19 september 2006 11:52 door Hans Wind

Apple iTVIn het Yerba Buena Center for the Arts Theater in San Francisco annonceerde Steve Jobs vorige week een compleet nieuw Apple mediacenter met de codenaam iTV. De definitieve naam moet nog worden vastgesteld.

iTV moet de brug slaan tussen de PC, Mac of iPod en de HDTV en het apparaat zal beschikbaar komen in het eerste kwartaal van 2007. Op zich een bijzonderheid dat Jobs dit apparaat al zo ver vooruit aankondigt want normaal doet Apple dit niet.

De iTV box heeft een ingebouwde power supply waardoor een losse adapter achterwege kan blijven. Het idee is dat het apparaat draadloos communiceert met de PC of Mac. Daarnaast beschikt het apparaat over een vaste Ethernet netwerk en USB2 aansluitmogelijkheid. Een HDMI, component video, audio en optische audio completeren het geheel.


De iTV kan worden bediend met de bekende Apple afstandbediening.

Jobs demonstreerde tijdens zijn presentatie een werkend iTV exemplaar met de weergave van films, film trailers van de Apple website. Hij gaf ook een kijkje in de menustructuur van de nieuwe Apple aanwinst.

Zoals gezegd komt iTV beschikbaar in het 1e kwartaal van 2007 voor een prijs van 299 dollar. Een filmpje van de iTV introductie (uiteraard in Quicktime formaat) is te bekijken op de Apple website.