CookiesApple iPad Pro met 12,9-inch Retina scherm

10 september 2015 08:05 door Hans Wind

iPad Pro met Apple pencilDe nieuwe Apple iPad Pro heeft een 12,9-inch Retina scherm met een resolutie van 2.732 x 2.048 pixels en een nieuwe 64-bits A9X-processor die volgens de fabrikant kan concurreren met de meeste draagbare computers. De batterij van de grotere iPad Pro gaat volgens Apple de hele dag mee. De App Store bevat meer dan 850.000 apps die speciaal voor iPad zijn gemaakt.

Apple heeft ook de Apple Pencil voor iPad Pro aangekondigd. Met dit invoerapparaat in de vorm van een pen, dat apart wordt verkocht, kun je op de iPad Pro bijna net zo vloeiend tekenen en schetsen als op papier. Het touchsysteem van iPad Pro is opnieuw ontworpen voor gebruik met de Apple Pencil.
Hierdoor is de vertraging minder geworden en kun je nauwkeuriger werken, bijvoorbeeld om illustraties of 3D-ontwerpen te maken. De sensoren in Apple Pencil meten zowel de druk als de hoek, waardoor een snelle, vloeiende tekenbeweging kan ontstaan. Via de Lightning-connector kan Apple Pencil worden opgeladen. Apple Pencil kan ook worden gebruikt in apps als Berichten, Notities, Procreate en Office 365 voor iPad.

Met het nieuwe Smart Keyboard van Apple wordt de iPad Pro een soort notebook. Dit toetsenbord is dun en stevig, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen. Het Smart Keyboard, dat apart wordt verkocht, wordt aangesloten op de Smart Connector-poort van iPad Pro. Je hebt dus geen aparte batterij, aan/uit-knop of Bluetooth-koppeling nodig. Het Smart Keyboard is gemaakt van een soort geweven stof. Je kunt het Smart Keyboard ook opvouwen en als Smart Cover gebruiken. Het Smart Keyboard werkt samen met de nieuwe QuickType-functies in iOS 9.

Het Smart Keyboard is verkrijgbaar in de kleur houtskoolgrijs. Nieuwe Smart Covers voor iPad Pro van polyurethaan worden geleverd in houtskoolgrijs en wit. Nieuwe siliconenhoesjes voor iPad Pro worden geleverd in de kleuren houtskoolgrijs en wit. Accessoires voor iPad Pro, waaronder Apple Pencil, zijn vanaf november verkrijgbaar.

De foto-uitlijningstechnologie, oxide-TFT en variabele verversingsfrequentie zorgen voor een hoger schermcontrast, een gelijkmatige helderheid en een efficiƫnter energieverbruik. Het nieuwe audio-ontwerp met 4 luidsprekers levert stereogeluid.

De nieuwe A9X-chip van Apple met 64-bits-architectuur van de derde generatie levert volgens Apple CPU-prestaties van desktopklasse en grafische prestaties van consoleklasse. Dankzij de draadloze verbinding ben je overal verbonden. Je kunt gebruikmaken van 802.11ac wifi met MIMO-technologie, ondersteuning voor een groot aantal LTE-banden en andere snelle mobiele-netwerktechnologie zoals DC-HSDPA, en HSPA+. De batterij heeft een gebruiksduur van maximaal 10 uur.

iPad Pro prijs en beschikbaarheid

iPad Pro wordt vanaf november in de VS geleverd in drie metallic-kleuren: zilver, goud en spacegrijs. iPad Pro is vanaf november verkrijgbaar.

De iPad Pro met WiFi en 32GB krijgt in de VS een adviesprijs van 799 dollar. Het model met WiFi en 128GB en kost 949 dollar en de uitvoering met WiFi/4G en 128GB gaat daar 1.049 dollar kosten.

De Apple Pencil heeft in de VS een adviesprijs van 99 dollar en voor het Smart Keyboard is dat 169 dollar.