CookiesApple iPod touch vernieuwd

8 september 2010 11:22 door Hans Wind

Apple iPod touch vernieuwdDe vernieuwde Apple iPod touch zit volgens de fabrikant boordevol nieuwe functies zoals het Retina-display van Apple, de mogelijkheid om FaceTime-videogesprekken te voeren, video-opnamen te maken in HDTV kwaliteit (720p), de Apple A4-chip, een gyroscoop met 3 assen, iOS 4.1 en het Game Center. Daarbij is deze iPod touch dunner en lichter dan al zijn voorgangers en hij kan zonder bijladen tot ongeveer 40 uur muziek en tot zeven uur video afspelen.

Op het Retina-display van Apple komen games, video’s, websites, foto’s en dergelijke nog mooier tot hun recht op iPod touch. Het Retina-display heeft 960 x 640 pixels, dat wil zeggen vier keer zoveel als hiervoor. Met 326 pixels per inch is de dichtheid zo groot dat het menselijk oog op een normale leesafstand geen afzonderlijke pixels meer kan onderscheiden. Tekst, afbeeldingen en videobeelden zagen er nog nooit zo scherp, vloeiend en realistisch uit.

“We hebben onze meest geavanceerde technologie in de nieuwe iPod touch gestopt”, aldus Steve Jobs, CEO van Apple. “Dankzij het Retina-display, de A4-chip en de gyroscoop met 3 assen wordt het nog leuker om muziek te beluisteren, games te spelen, een FaceTime-videogesprek te voeren, te internetten, een hd-video te maken of een filmpje te bekijken.”

Met de nieuwe microfoon en de nieuwe camera aan de voorzijde kunnen iPod touch-bezitters via Wi-Fi FaceTime-videogesprekken voeren. Met één tikje op de nieuwe FaceTime-app kun je anderen met een nieuwe iPod touch of iPhone 4 bellen om te zien wat ze aan het doen zijn of om die eerste schooldag van je kind mee te beleven. En als je naar de camera op de achterzijde overschakelt, kun je hun ook laten zien waar jij mee bezig bent.

De camera aan de achterzijde van de iPod touch is ideaal voor het opnemen van hd-video’s. Zo kunnen gebruikers altijd en overal een hd-filmpje maken en dit via e-mail, MobileMe™ of YouTube aan anderen laten zien. Bovendien kunnen ze de beelden direct in de iMovie®-app op hun iPod touch bewerken, bijvoorbeeld om dynamische overgangen, thema’s en foto’s toe te voegen en er muziek onder te zetten. Deze app kan voor slechts € 3,99 direct vanuit de App Store℠ op de iPod touch worden gedownload.

De Apple A4-chip zorgt voor een hoge processorsnelheid, uitstekende grafische prestaties én een langere gebruiksduur van de batterij. Dankzij de combinatie van deze razendsnelle en energiezuinige chip met het Retina-display en de gyroscoop met 3 assen kunnen gameliefhebbers zich geen beter mobiel apparaat wensen dan de iPod touch.

De iPod touch is in de hele wereld de populairste draagbare gameconsole. Daarom hebben we het Game Center eraan toegevoegd. Zo kun je vrienden uitdagen voor een wedstrijdje of juist willekeurige nieuwe tegenstanders toegewezen krijgen. In het Game Center kun je als iPod touch-bezitter je scores en wapenfeiten wereldkundig maken of kennismaken met nieuwe games. Bovendien heb je direct toegang tot de App Store, met het grootste aanbod apps ter wereld: ruim 250.000 titels om uit te kiezen, waaronder meer dan 65.000 games en entertainmentapps.

Liefhebbers van muziek en andere soorten entertainment hebben op de nieuwe iPod touch nu gemakkelijk toegang tot iTunes® Ping. Via iTunes Ping kunnen ze hun favoriete artiesten en hun vrienden op de voet volgen, en te weten komen welke muziek het onderwerp van gesprek is en veel wordt beluisterd en gedownload. En natuurlijk is ook de hele iTunes Store®, de grootste onlinewinkel voor onder meer muziek en podcasts, altijd binnen handbereik van een iPod touch-bezitter.

Deze iPod touch is uitgerust met iOS 4.1, de nieuwste versie van het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld. Zonder iOS 4.1 waren nieuwe functies als FaceTime-videogesprekken, multitasking, mappen en het Game Center niet mogelijk geweest.

iPod touch prijs en beschikbaarheid
Voor de nieuwe iPod touch gelden de volgende adviesprijzen:
• € 229 voor het 8-GB model
• € 299 voor het 32-GB model
• € 399 voor het 64-GB model
De nieuwe iPod touch-modellen zijn vanaf nu verkrijgbaar.
iPod touch vereist een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.5.8 of hoger en iTunes 10 of hoger; of een Windows-pc met een USB 2.0-poort en Windows Vista of Windows XP Home of Professional (Service Pack 3) of hoger en iTunes 10 of hoger. Bezitters van een iPod touch van de tweede en derde generatie kunnen op 8 september gratis upgraden naar iOS 4.1, zodat ook zij over nieuwe functionaliteit kunnen beschikken, zoals het Game Center. De verkrijgbaarheid van videomateriaal verschilt per land.

Bron: Apple

Inmiddels is een witte iPod touch aangekondigd:
iPod touch vijfde generatie

 
iPod touch 8GB wit prijs vergelijking
 
 
iPod touch 8GB zwart prijs vergelijking
 
 
 
iPod touch 32GB wit prijs vergelijking
 
 
 
iPod touch 32GB zwart prijs vergelijking
 
 
 
iPod touch 64GB wit prijs vergelijking
 
 
 
iPod touch 64GB zwart prijs vergelijking