CookiesApple MacBook Pro 15-inch met Retina scherm

13 juni 2012 22:13 door Hans Wind

Apple MacBook Pro 15-inch met Retina schermDe nieuwste Apple MacBook Pro 15-inch is een dunne en lichte notebook die is voorzien van een Retina-beeldscherm, 100% flash-opslag en quad-coreprocessors. De geheel opnieuw ontworpen MacBook Pro is een slechts 1,8 cm dun en weegt slechts 2,02 kg.

Het Retina-beeldscherm van de nieuwe MacBook Pro is volgens Apple het notebookscherm met de hoogste resolutie ter wereld, namelijk 5 miljoen pixels. Dat zijn er 3 miljoen meer dan een Full HD TV. Met 220 ppi is de dichtheid van het Retina-beeldscherm zo hoog dat het menselijke oog op een normale leesafstand geen afzonderlijke pixels meer kan onderscheiden, waardoor tekst en afbeeldingen er zeer scherp uitzien. IPS-technologie zorgt voor een kijkhoek van 178 graden. Verder zijn het spiegeleffect 75 procent minder en het contrast 29 procent hoger dan bij de schermen van de vorige generatie.

MacBook Retina scherm versus Full HDTVDe geheel vernieuwde MacBook Pro komt weer met een unibodybehuizing van aluminium en een 100% flash-opslagarchitectuur. Bovendien is dit volgens de lichtste MacBook Pro ooit en is hij bijna even dun als een MacBook Air. Flash-opslag is tot vier keer sneller dan traditionele harde schijven van notebooks. Daardoor kan de geheel vernieuwde MacBook Pro gelijktijdig vier streams met niet-gecomprimeerd 1080p HD-videomateriaal afspelen. De flash-opslagarchitectuur biedt ook een hogere betrouwbaarheid, een stand-bytijd van 30 dagen én zorgt ervoor dat je meteen aan de slag kunt zodra je je notebook inschakelt.

De MacBook Pro met Retina-beeldscherm is uitgerust met de nieuwste quad-core Intel Core i7-processors (tot 2,7 GHz) met Turbo Boost-snelheden tot 3,7 GHz, NVIDIA GeForce GT 650M discrete-level grafische processors, tot 16 GB sneller 1600-MHz RAM en flash-opslag tot 768 GB. Via de twee Thunderbolt- en twee USB 3.0-poorten kunnen gebruikers hun notebook aansluiten op meerdere beeldschermen en snelle randapparaten. Voor aansluiting op een HD-tv is er nu ook een HDMI-poort.

Met de batterij van de MacBook Pro kun je tot 7 uur lang draadloos werken. Bovendien kan hij tot 1000 keer worden opgeladen. MacBook Pro biedt verder een FaceTime HD-camera, een glazen Multi-Touch-trackpad, een volwaardig toetsenbord met achtergrondverlichting, twee microfoons, versterkte luidsprekers, 3-Stream 802.11n Wi-Fi en een dunnere MagSafe 2-voedingspoort.

MacBook Pro Retina portsOS X Lion, iPhoto, iMovie, iTunes en andere Apple programma’s als Aperture en Final Cut Pro X zijn zodanig bijgewerkt dat ze optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van de nieuwe MacBook Pro met Retina-beeldscherm. Het bijgewerkte Aperture 3.3 bevat ook nieuwe functies voor beeldaanpassing en ondersteunt nu een universele fotobibliotheek zodat fotografen naadloos kunnen schakelen tussen iPhoto en Aperture.

De vernieuwde MacBook Pro wordt geleverd met OS X Lion. Klanten die vanaf vandaag een Mac aanschaffen, komen in aanmerking voor een gratis exemplaar van OS X Mountain Lion zodra deze uitkomt. Mountain Lion bevat innovatieve voorzieningen, zoals het compleet nieuwe Berichten en Berichtencentrum, een systeemomvattende deelfunctie, synchrone AirPlay-weergave, Game Center en verbeterde beveiliging via Gatekeeper. iCloud maakt standaard deel uit van OS X.

Apple MacBook Pro 15-inch met Retina scherm prijs en beschikbaarheid

• De 15-inch MacBook Pro met Retina scherm en 2,3-GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,3 GHz, 8 GB geheugen en 256 GB flash-opslag is verkrijgbaar vanaf € 2.279 inclusief BTW (€ 1915,13 exclusief BTW).

• De 15-inch MacBook Pro met Retina scherm en 2,6-GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz, 8 GB geheugen en 512 GB flash-opslag is verkrijgbaar vanaf € 2.899 inclusief BTW (€ 2436,13 exclusief BTW).

Beschikbare maatwerkconfiguraties zijn onder andere een snellere quad-coreprocessor tot 2,7 GHz, tot 16 GB geheugen en flash-opslag tot 768 GB.

Bron: Apple

MacBook Pro met Retina scherm en 2,3-GHz prijs vergelijking

MacBook Pro met Retina scherm en 2,6-GHz prijs vergelijking