CookiesApple TV 3 op komst?

10 oktober 2011 10:24 door Hans Wind

Apple TV 3 op komst?Terwijl de Apple TV 2 nog maar net officieel in ons land te koop is duiken op het Internet al weer berichten op over een Apple TV 3.

Normaal gesproken besteden we op HDTV Nieuws geen aandacht aan dergelijke geruchten maar dit keer zijn de aanwijzingen door de website 9to5Mac gevonden in het nieuwe Apple mobiele besturingssysteem IOS5. In dat systeem is naast een vermelding van de huidige AppleTV2,1 ook een verwijzing naar de AppleTV3,1 aanwezig.

Nu zou een dergelijke verwijzing kunnen duiden op verschillende zaken, zoals:

• Er zou sprake kunnen zijn van een nieuwe en verbeterde kleine Apple TV zoals we die nu al kennen

• of er is een Apple HD TV op komst met IOS als besturingssysteem. Er wordt al lang gespeculeerd over een dergelijke TV

Onze Apple TV 3 wensen

Er zijn natuurlijk altijd wel wensen voor verbeteringen aan producten en dat is ook bij de Apple TV 2 het geval. Wat ons betreft zijn die wensen zaken als:

• Ondersteuning voor Full HD TV 1080p resolutie. De huidige Apple TV ondersteunt maximaal 720p. Waarschijnlijk is hiervoor een snellere processor noodzakelijk en dat zou de A5 kunnen zijn die nu in de iPad 2 en iPhone 4S zit of de opvolger van deze chip (A6). Belangrijk is uiteraard dat geen ventilatoren gebruikt worden zodat het apparaat volledig stil kan blijven.(net als het huidige model)

• Volledige ondersteuning van HDMI CEC voor groter gebruiksgemak in combinatie met andere HDMI apparaten. Met HDMI CEC kunnen bijvoorbeeld meerdere apparaten met dezelfde afstandbediening worden bediend.

• Ondersteuning van meer codecs zoals bijvoorbeeld AVI, DivX en MKV

• Ondersteuning van een externe harddisk via USB en betere netwerk drive support

• Een analoge audio uitgang naast de optische audio uitgang

• Een Gigabit Ethernet aansluiting

Apple HDTV

De meeste van onze wensen zouden overigens ook opgaan voor het geval er een echte Apple HDTV of iTV uitkomt.

Vooralsnog zijn we nog best tevreden over de huidige Apple TV 2 en we zullen zien wat de toekomst gaat brengen.

Update 24 oktober 2011: Inmiddels worden, na het verschijnen van Steve Jobs’ biografie, de berichten over een Apple HD televisie steeds sterker. De analist Gene Munster van Piper Jaffray, die al sinds 2009 een Apple HD TV voorspelt, heeft ook weer eens opnieuw verklaard dat een Apple HDTV op komst zou zijn in 2012.

Update 7 maart 2012: Vandaag is de Apple TV 3 geannonceerd.