CookiesApple TV 3.0 introductie

30 oktober 2009 14:11 door Hans Wind

Apple TV 3.0 introductieApple introduceert de nieuwe Apple TV 3.0-software met een vernieuwd hoofdmenu die de navigatie door mediamateriaal eenvoudiger en sneller maakt. Het enorme aanbod aan HD-films die kunnen worden gehuurd of gekocht, tv-programma’s in HD TV-formaat, muziek en podcasts in de iTunes Store komt hiermee nog beter tot zijn recht op je HDTV. Via je Apple TV zijn iTunes Extras en iTunes LP nu schermvullend te bekijken en kun je Genius-mixen en internetradio via je home-entertainmentsysteem beluisteren. De nieuwe Apple TV-software is vanaf vandaag gratis beschikbaar voor huidige bezitters van een Apple TV.

“De nieuwe Apple TV-software heeft een vereenvoudigde en snellere interface zodat je direct je favoriete materiaal kunt bekijken”, aldus Eddy Cue, vice president Internet Services van Apple. “De films en tv-programma’s in HD-formaat in iTunes zijn erg populair onder Apple TV-gebruikers, en met de Apple TV 3.0-software kunnen ze op hun Apple TV nu ook genieten van iTunes Extras, Genius-mixen en internetradio.”

Via het vernieuwde hoofdmenu op je Apple TV kun je direct je favoriete materiaal bekijken. Films die je onlangs hebt gehuurd of gekocht en ander materiaal als tv-programma’s, muziek, podcasts, foto’s en YouTube zijn direct vanuit het nieuwe hoofdmenu beschikbaar. Ook kunnen Apple TV-gebruikers dankzij de nieuwe software iTunes Extras en iTunes LP schermvullend bekijken, waaronder nieuwe films als “Star Trek”, bekende klassiekers als “The Wizard of Oz” en albums als “Fearless (Platinum Edition)” van Taylor Swift en “En Concert” van Jack Jonhson. iTunes Extras biedt filmfanaten uniek bonusmateriaal, zoals verwijderde scènes, interviews en interactieve galeries. iTunes LP betekent een nieuwe stap voorwaarts voor het traditionele muziekalbum. Bepaalde albums in de iTunes Store zijn namelijk voorzien van een aantal extra’s, zoals livevideo’s, songteksten, artwork, albumteksten, interviews, foto’s en credits.

Met de nieuwe Apple TV-software kun je Genius-mixen via je home-entertainmentsysteem afspelen, waarbij je kunt luisteren naar 12 eindeloze mixen van nummers die goed bij elkaar passen. Deze mixen zijn automatisch aangemaakt op basis van je iTunes-bibliotheek. Ook kun je internetradio beluisteren, waarbij je kunt zoeken naar en afstemmen op duizenden radiozenders op het internet. Als je een goede zender hebt gevonden, kun je die taggen, zodat je hem later snel weer terugvindt. De ondersteuning voor HD-foto’s is uitgebreid met de iPhoto-functie ‘Gebeurtenissen’, zodat je nog sneller je foto’s op je Apple TV terugvindt. Ook kun je nu gebruikmaken van de iPhoto-functie ‘Gezichten’, zodat je foto’s kunt ordenen op de personen op de foto die in iPhoto zijn herkend.

Apple TV-gebruikers hebben direct toegang tot een catalogus van meer dan 8000 Hollywood-films in iTunes, waarvan meer dan 2000 in HD-kwaliteit, die je kunt huren of kopen. Daarnaast kunnen ze kiezen uit een enorm aanbod van 11 miljoen nummers, 10.000 muziekvideo’s en meer dan 50.000 afleveringen van tv-programma’s. Aankopen kunnen rechtstreeks op de Apple TV worden gedaan. Ook zijn er meer dan 175.000 gratis video- en audiopodcasts in de iTunes Store beschikbaar. Aankopen die op Apple TV zijn gedownload, worden automatisch gesynchroniseerd met iTunes op de computer van de gebruiker, zodat het materiaal ook kan worden afgespeeld op een Mac of pc of op een iPhone of iPod van de huidige generatie.* iPod touch- en iPhone-gebruikers kunnen vanuit de App Store het gratis programma Remote downloaden en daarmee hun Apple TV met één vinger bedienen.

Apple TV 3.0 prijs en verkrijgbaarheid
De nieuwe Apple TV-software is als gratis automatische download beschikbaar voor alle Apple TV-gebruikers. De 160-GB Apple TV is verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nl ) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van € 269. Voor Apple TV zijn een draadloos 802.11b/g/n-netwerk of een 10/100 Base-T Ethernet-netwerk, een breedbandinternetverbinding en een HD-breedbeeld-tv vereist. De verkrijgbaarheid van videomateriaal verschilt per land.

Apple TV is eenvoudig aan te sluiten op een scala aan breedbeeld-tv’s en home-entertainmentsystemen, en wordt standaard geleverd met een HDMI-poort, een component-videopoort en een analoge en optische audiopoort. Via de snelle Wi-Fi-technologie speelt Apple TV al je iTunes-materiaal af, zonder dat je daarvoor iets hoeft in te stellen.

* Huurfilms kunnen worden bekeken op iPod classic, iPod nano met video, iPod touch, iPhone, iPhone 3G en iPhone 3GS.

Bron: Apple

Update 7 maart 2012: Vandaag is de Apple TV 3 geannonceerd.

Update 24 september 2012: Apple TV update naar iOS 5.1

 
Apple TV 3 (1080p) prijs vergelijking
 
 
Apple TV 2 (720p) prijs vergelijking