CookiesApple TV update naar iOS 6.0

24 september 2013 08:05 door Hans Wind

Apple TV update naar iOS 6.0Voor de Apple TV van de tweede en derde generatie is een update beschikbaar om het iOS besturingssysteem te brengen van versie 5.3 naar versie 6.0. In de VS was de update al beschikbaar en inmiddels is die ook beschikbaar in ons land. Verderop in dit artikel geven we een overzicht van de wijzigingen die deze update naar iOS 6.0 brengt.

Op zich is het knap om te zien hoeveel nuttige aanvullingen Apple in de loop van de tijd – zonder hardware wijzigingen – heeft weten aan te brengen in deze zeer compacte mediaspeler.

Voor het geval u niet precies weet hoe een dergelijke update moet worden aangebracht, beschrijven we hier nog even het proces:

• Selecteer Instellingen > Algemeen > Werk software bij. De Apple TV controleert nu of er een update beschikbaar is. Als dat laatste het geval is verschijnt een download boodschap.

• Klik vervolgens op “Download en installeer” om dat proces op te starten.

Belangrijk: Koppel geen kabels los van de Apple TV gedurende het updateproces en houd de stroomverbinding in stand. Het Apple TV status lampje kan langzaam knipperen gedurende het update en herstartproces – dat is volkomen normaal. Ook kan tijdelijk het beeld op de TV wegvallen. Even geduld dus!

Apple TV Software Update 6.0

iTunes Radio Maak uw eigen radiostations en luister ernaar zonder reclame met iTunes Match. (Alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.)
iTunes Music Store Zoek, koop en speel muziek rechtstreeks van de iTunes Music Store af.
iCloud Foto’s Biedt nu ook ondersteuning voor het afspelen van video’s in een gedeelde fotostream en het bekijken van fotostreams van meerdere abonnees.
AirPlay vanaf iCloud Apple TV speelt, indien mogelijk, materiaal uit iTunes in de cloud af en niet van een AirPlay-apparaat. Vereist iOS 7 op een AirPlay-apparaat.
Podcasts Synchroniseer podcasts en podcaststations tussen Apple TV en al uw iOS-apparaten.
Ondertiteling en bijschriften Ondertiteling wordt automatisch geselecteerd op basis van de ingestelde taal op de Apple TV. Stijl van bijschriften voor spraak en geluiden kan worden aangepast.
Conference Room Display Vergrendel de Apple TV met de Conference Room Display (voor bedrijven en onderwijsinstellingen) en toon instructies op het scherm om AirPlay te gebruiken.
Software-update Houd een Apple TV altijd up-to-date door automatisch software-updates te installeren wanneer ze beschikbaar zijn.
Configuratie Gebruik een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7 om netwerkinstellingen, een Apple ID en taalvoorkeuren automatisch over te zetten naar een Apple TV (3e generatie). Niet beschikbaar op iPhone 4 en iPad 2.


Apple TV prijs vergelijking