CookiesApple TV krijgt grotere harddisk en Youtube streaming

31 mei 2007 06:23 door Hans Wind

Apple TV krijgt grotere harddisk en Youtube streamingApple heeft bekend gemaakt dat de Apple TV toegang zal krijgen tot de populaire Internet dienst YouTube. Vanaf midden juni zullen gebruikers van de Apple TV draadloos kunnen streamen vanaf YouTube en zo de filmpjes op hun breedbeeld of HDTV kunnen afspelen.

Met de eenvoudige menustructuur en de afstandbediening kunnen Apple TV bezitters dan bladeren, zoeken en kijken naar YouTube materiaal in hun huiskamer.

Duizenden van de meest recente en populaire YouTube videos zullen voor de Apple TV dienst beschikbaar zijn in midden juni, waarna YouTube er elke week duizenden aan toe zal voegen totdat de catalogus compleet is in de herfst van dit jaar.

Op dit moment kan de Apple TV al samenwerken met iTunes waarbij gebruikers kunnen kiezen uit 500 films, 350 TV shows in bijna DVD kwaliteit, meer dan vijf miljoen liedjes, 5.000 muziek videos, 100.000 podcasts en 20.000 audioboeken.

Naast het YouTube nieuws kondigde Apple ook aan dat de Apple TV een grotere harddisk krijgt. Met 160GB is die vier maal zo groot als de oorspronkelijke versie van 40GB. De nieuwe Apple TV uitvoering met 160GB harde schijf zal in de VS meteen beschikbaar zijn voor een prijs van 399 dollar. De YouTube dienst zal in midden juni als een gratis update beschikbaar komen.

Update 7 maart 2012: Vandaag is de Apple TV 3 geannonceerd.