CookiesApple TV upgrade en fikse prijsverlaging

16 januari 2008 09:02 door Hans Wind

Apple TV upgrade en fikse prijsverlagingApple heeft in de VS een software upgrade aangekondigd voor de Apple TV. Hiermee kunnen filmliefhebbers films huren via iTunes om die vervolgens op hun HDTV te bekijken. De prijs voor de Apple TV is verlaagd naar 229 dollar.

Met iTunes Movie Rentals en de Apple TV, kan een gebruiker met een eenvoudige klik op de afstandbediening een film huren uit een catalogus van meer dan 1.000 titels. De nieuwe service komt in de VS beschikbaar tegen eind februari en dan zullen er ook ongeveer 100 titels beschikbaar zijn in HD TV kwaliteit met 5.1 Dolby Digital surround geluid.

Voor deze service is geen computer noodzakelijk. DVD-kwaliteit iTunes films kosten $2,99 of $3,99 voor de nieuwste films en de HD versies zijn een dolllar duurder en kunnen gehuurd worden voor $3,99 of $4,99 voor de nieuwste exemplaren.

Update: Inmiddels is er overigens een tweede generatie Apple TV verschenen. Een review daarvan kunt u vinden in ons artikel Apple TV 2 review.

Apple zal de nieuwe Apple TV software gratis ter beschikking stellen van bestaande Apple TV eigenaren op het moment dat de nieuwe Apple TV voor $229 beschikbaar is en dat is naar verwachting binnen twee weken.

Zodra een film gehuurd is wordt hij vanuit iTunes rechtstreeks gedownload naar de Apple TV en gebruikers met een snelle internet verbinding kunnen binnen enkele seconden beginnen met kijken. Ze hebben 30 dagen de tijd voordat ze moeten beginnen met het bekijken van de film en daarna hebben ze 24 uur de tijd om de film af te kijken.

Voor een Apple TV prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig.

Update 7 maart 2012: Vandaag is de Apple TV 3 geannonceerd.