CookiesArchos 101 XS tablet is eerste van Gen10-XS lijn

23 augustus 2012 07:26 door Hans Wind

Archos 101 XS tablet is eerste van Gen10-XS lijnDe Archos 101 XS is een tablet van 10,1 inch. De nieuwe tablet weegt 585 gram en is 7,8 millimeter dik. Het is de eerste in de nieuwe Gen10 XS-tabletproductlijn van extra slanke Android-tablets die vanaf medio september 2012 op de markt komt. Na de 101 XS volgen ook nog de Archos 97 XS en Archos 80 XS.

De volledige Gen10 XS-tabletproductlijn is door Google gecertificeerd. De tablets zijn uitgerust met Android 4.0 en bieden volledige toegang tot Google Play met meer dan 600.000 apps. De tablets zijn in het vierde kwartaal van 2012 te upgraden naar Android 4.1 Jelly Bean.

Archos komt ook met een zogenaamd Coverboard. Dit is een magnetisch toetsenbord dat ook dienst doet als bescherming en standaard. De ultradunne Coverboard die gratis bij alle Gen10-tablets wordt geleverd, fungeert als bescherming, dock en standaard. De Coverboard voorziet daarnaast in een compleet QWERTY-toetsenbord. De beschermhoes met een dikte van vijf millimeter is aan de tablet te klikken met magneten. De Coverboard komt los van de tablet door te draaien. Los is hij te gebruiken als standaard of als toetsenbord.

Archos 101 XS met CoverboarHet magnetische docking-systeem zorgt voor een perfecte aansluiting van het toetsenbord. Het is niet nodig om aparte clips of standaards te gebruiken. De geïntegreerde uitklapbare houder zorgt ervoor dat de Coverboard zeer stevig is. Wanneer de Coverboard gedockt is, biedt de tablet uren lang productiviteit. De Coverboard is zelf ook aan te sluiten op voeding. Als de stroom is aangesloten, is de Coverboard een dock die de tablet oplaadt.

OfficeSuite Pro 6

De Gen10 XS Series-modellen zijn uitgerust met een Chicklet-stijl QWERTY-toetsenbord en een complete versie van OfficeSuite Pro 6, ter waarde van 11,96 euro. Met deze applicaties kun je Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden bekijken, creëren, bewerken, printen en delen. Dat geldt ook voor geopende bijlagen. Verder zijn pdf-bestanden te lezen.

Archos Media Center

Archos Gen10 XS-tablets zijn voorzien van Media Center-apps. Deze bieden full HD-video, ondersteuning voor alle codecs en videoformaten, jackets en metadata voor het delen van muziek en video’s via het thuisnetwerk. Daarnaast beschikt iedere tablet over een Video Carrousel voor optimaal bladeren door de videocollectie. Dit met automatische download van jackets en gebruiksvriendelijke mogelijkheden voor het zoeken op titel, aflevering, acteur, ondertitel of andere informatie.

Overige mediacenterfuncties:
• draadloze streaming, bestandsdeling thuis en het lezen van media van externe opslagmedia;
• Archos remote control-app.

Android

De Gen10 XS-tablets worden aangedreven door een oorspronkelijke versie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ze zijn te upgraden naar het nieuwe besturingssysteem van Google, Android 4.1 of Jelly Bean.

Extra mogelijkheden:
• 1.5 GHz smart multi-core processor en 1GB aan RAM
• Suite van mobiele applicaties van Google, waaronder Gmail, Google Talk, YouTube en Google+
• Google Maps met Street View en Navigatie
• Google Drive met 5 GB aan gratis cloud-storage

Overige specificaties van de Archos 101 XS:
• OMAP 4470 CPU met PowerVR SGX544 GPU
• 10,1-inch scherm met 1280 x 800 resolutie
• 16 GB Flash Memory
• Micro USB, MicroSD (SDXC up 64 GB), Mini HDMI
• WiFi
• Bluetooth 4.0
• Gewicht: 585 gram
• 7,8 millimeter dik

Accessoires

Archos completeert de Gen10 XS Series met een assortiment accessoires waaronder een Speaker Dock, een docking station en beschermende hoezen.

Archos Speaker Dock: Dit is een muzieksysteem voor de Gen10-tablet. De speaker combineert een slank ontwerp met beter geluid en snel opladen.

Met het Archos Docking Station laad je je tablet snel op terwijl je de tablet kunt gebruiken. Het docking station omvat ook usb- en audiopoorten voor het verbinden van de tablet aan harde schijven of aan een bestaand stereo geluidsysteem.

Archos-beschermhoezen beschermen de tablet en Coverboard onderweg. De hoezen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.

Archos 101 XS prijs en beschikbaarheid

De Archos 101 XS tablet ligt vanaf medio september 2012 in de winkel voor een adviesprijs van 379 euro.

Bron: Archos