CookiesArchos 35 Carbon, de Archos 50 Platinum en de Archos 53 Platinum

18 april 2013 17:46 door Hans Wind

Archos 35 Carbon, de Archos 50 Platinum en de Archos 53 PlatinumDe Archos 35 Carbon, de Archos 50 Platinum en de Archos 53 PlatinumArchos vormen de eerste smartphoneserie van deze fabrikant met kenmerken zoals een slank ontwerp, een IPS-scherm met goede kijkhoek, een krachtige Qualcomm quad-core processor en de flexibiliteit van dual-simkaarten, zodat gebruikers gelijktijdig twee providers kunnen gebruiken. Daarnaast is de Archos-smartphoneserie Google-gecertificeerd.

“De smartphonemarkt is volop in beweging. Toestellen zonder abonnement zijn steeds populairder – dit gaat ten koste van de verkoop van toestellen met abonnement. Archos speelt hierop in door retailers betaalbare simlockvrije smartphones uitgerust met veel opties, te bieden. Hierdoor hoeven retailers niet langer toestellen te subsidiëren”, zegt Loic Poirier, CEO van Archos. “Daarnaast groeien de smartphone- en tabletmarkten steeds meer naar elkaar toe, wat heeft gezorgd voor ‘phablets’ – een combinatie van telefoon en tablet. Het is logisch om te veronderstellen dat deze apparaten onze volgende productontwikkeling worden.”

De eerste drie smartphones die in dit tweede kwartaal van 2013 op de markt komen, variëren in grootte van 3,5-inch tot 5,3-inch. Ze bieden verschillende opties, verbindingsmogelijkheden, processoren en opslagcapaciteit. Het vlaggenschip van de serie is de Archos 50 Platinum. Die is uitgerust met een prachtig 5,0-inch full-black IPS-scherm, een quad-core 1,2 GHz CPU en een 8-megapixelcamera. Gebruikers krijgen volgens Archos hierop een ervaring vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S3 voor de helft van de prijs.

Alle smartphones in de nieuwe serie bevatten:
• een basisversie van het Android-besturingssysteem;
• Google-certificatie voor toegang tot Google Play en Google Mobile Services zoals Google Nowtm;
• de flexibiliteit van dual-sim om twee providers tegelijk te gebruiken op één telefoon;
• een IPS-scherm met een goede kijkhoek;
• Archos Media Centre-apps voor muziek en video’s;
• contactpersonen en storage in de cloud;
• camera aan voor- en achterzijde voor het vastleggen van de beelden.
• de mogelijkheid om video op te nemen in HD formaat (720p)

De exacte technische specificaties van de smartphones zijn te vinden op de Archos website.

Archos 35 Carbon, de Archos 50 Platinum en de Archos 53 Platinum prijs en beschikbaarheid

De Archos 35 Carbon (89,00 euro), de Archos 50 Platinum (219,00 euro) en de Archos 53 Platinum (269,00 euro) zijn verkrijgbaar vanaf eind mei 2013.

Bron: Archos