CookiesArchos 5 en 7 Media tablets introductie

21 augustus 2008 14:15 door Hans Wind

Archos 5 en 7 Media tablets introductieArchos introduceert een nieuwe generatie Internet Media Tablets voor de consumentenmarkt: de Archos 5, de 5g en de 7. Met deze apparaten heb je vanaf nu altijd al je multimediacontent op zak en maak je makkelijk verbinding met het internet.

De nieuwe tablets hebben een totaal nieuwe gebruikersinterface, een slank en ergonomisch design en een 5- of 7-inch touchscreen met een resolutie van 800×480 pixels. Onder de motorkap zit een geïntegreerde ARM Cortex-processor, zodat je deze tablet bijna net zo krachtig is als een laptop. Mobiel surfen met je Archos wordt zo supersnel en gewone webpagina’s worden ”“ net als op een pc ”“ volledig weergegeven.

De belangrijkste features van de Archos Internet Media Tablets op een rij:

• Surfen op het web als op de pc
Webpagina´s op je Archos zien er precies hetzelfde uit als op je pc. De ingebouwde processor is vergelijkbaar met de rekenkracht van een laptop. Adobe Flash 9 wordt ondersteund, dus video’s kijken op YouTube is geen probleem.

• Altijd verbonden
De Archos 5g is standaard geschikt voor surfen via HSDPA-netwerken. De Archos 5 en 7 zullen later dit jaar ook geschikt zijn voor HSDPA wanneer ze via het Mini-dock worden verbonden met een HSDPA-USB-dongle. Archos lanceert in het vierde kwartaal van 2008 hiervoor een speciale plug-in. Alle modellen zijn uiteraard geschikt voor WiFi.

• Overal e-mailen
Dankzij de e-mailapplicatie wordt e-mailen onderweg zeer eenvoudig met Archos. Mails versturen of ontvangen kan zowel via IMAP als POP, en bijlagen kun je opslaan en delen op de geïntegreerde harde schijf.

• Web-tv en webradio
Met je tablet heb je onderweg toegang tot bijna 1.000 web-tv-kanalen, ruim 10.000 online radiozenders en 100.000 podcasts. Streaming van radio en tv gebeurt automatisch vanuit een lijst zenders.

• Archos Media Club
In deze online bibliotheek kun je een keuze maken uit films, documentaires, muziek en games van de grootste aanbieders. Je koopt of huurt wat je wilt en kunt er direct van genieten.

• Foto´s, video en muziek
De 5- en 7-inch schermen staan garant voor een scherpe beeldkwaliteit. Via het touchscreen navigeer je eenvoudig door foto´s, video en muziek. De harde schijf biedt ruimte aan een uitgebreide multimediacollectie en je hebt geen pc nodig om je playlists te maken. Wanneer je verbinding maakt met je pc, kun je films bovendien streamen naar je Archos en gekoppelde tv´s. Ook is het mogelijk om verschillende games te spelen op de tablets, zoals sudoku, poker en golf. Gebruikers kunnen (flash-)games downloaden op hun tablet via www.archos.com en vanaf het web.

• Overzetten en opslaan
Met de tablet heb je een mobiele harde schijf. Via USB 2.0 kun je snel en eenvoudig bestanden overzetten van en naar je pc en via het Mini-dock kun je direct de foto’s van je digitale camera of USB-drive naar je tablet kopiéren. Met Archos heb je altijd je multimediacontent bij de hand.
Met de los verkrijgbare DVR Station kun je televisieprogramma´s opnemen en bekijken op je tablet of op de tv.

• Televisie opnemen
Kies je favoriete programma uit de TV Program Guide en bekijk je opgenomen programma´s waar en wanneer je wilt.

• Aansluiten op de tv
Met Archos wordt je tv een multimediaplatform met internetverbinding. Films op je ARCHOS bekijk je gewoon in HD op je tv, maar je kunt ook luisteren naar je eigen muziek, je vakantiefoto’s bekijken of internetten op het grote tv-scherm.

• Live televisie
Met de TVportation plug-in kun je live televisie via een WiFi-verbinding streamen naar een smartphone, pda of je ARCHOS Internet Media Tablet.

Met de uitgebreide reeks Archos-accessoires kun je je Internet Media Tablets volledig naar eigen wens personaliseren:

Met de optionele DVR Station kun je televisieprogramma’s opnemen en bekijken, en (online) video’s afspelen op je televisie. Dankzij de Electronic Program Guide kun je programma’s opnemen van een satellietontvanger; decoder of digitale tv-adapter. De afstandsbediening met toetsenbord en ingebouwde muis maakt het eenvoudig om je Archos te bedienen en te surfen via het tv-scherm.

Het opladen van de Archos Internet Media Tablets kost slechts drie uur met de optionele Mini-dock. Met deze dock kunnen gebruikers bestanden overzetten van een digitale camera of USB-stick naar de tablet en video’s bekijken vanaf tv met de Video Output-aansluiting (topkwaliteit S-Video of standaardkwaliteit Composite). Met de optionele 3,5G Ready plug-in hebben gebruikers permanent toegang tot internet via de 3,5G USB-verbinding.

De optionele GPS in-car holder maakt van de Archos 5 in een handomdraai een volwassen navigatiesysteem.

Eind 2008 is de TV Snap-on beschikbaar, waarmee je de Archos 5 en 7 omtovert in een digitale tv. Zo kun je gratis digitale tv-kanalen ontvangen en programma’s opnemen in HD-kwaliteit.

De volgende optionele plug-ins maken de Internet Media Tablets geschikt voor meerdere audio- en videobestandsformaten:
– HiDef Video Plug-in voor het bekijken van films in HD-kwaliteit tot 720p-resolutie (24f/s MPEG4 en WAV-formaten);
– Cinema plug-in om video’s af te spelen in dvd-kwaliteit (MPEG-2/VOB-formaten met AC3-geluid);
– Podcast Video Plug-in om videopodcasts af te spelen met H.264- en MPEG4-formaten en te luisteren naar podcasts met AAC-audio.

Archos stelt een uitgebreid portfolio van andere accessoires beschikbaar, zoals een Battery Dock om de batterijduur te verlengen, een helmcamera om persoonlijke sportacties of familieweekenden op te nemen en DVR Snap-ons om onderweg beelden op te nemen.

Prijs en beschikbaarheid van de nieuwe Archos serie
Alle Archos Internet Media Tablets zullen beschikbaar zijn via geselecteerde dealers en www.archos.com. De Archos 5 is beschikbaar vanaf september 2008, de Archos 7 is beschikbaar vanaf oktober 2008 en de Archos 5g zal in de loop van het vierde kwartaal van 2008 beschikbaar zijn.

De adviesprijzen voor de Archos 5
• 350 euro voor de 60GB-versie,
• 400 euro voor de 120GB-versie,
• 500 euro voor de 250GB-versie.

De adviesprijs voor de Archos 5g
• 450 euro voor de 30 GB-versie.

De adviesprijzen voor de Archos 7
• 450 euro voor de 160GB-versie,
• 550 euro voor de 320GB-versie

Bron: Archos