CookiesArchos 70 internet tablet introductie

12 januari 2011 10:45 door Hans Wind

Archos 70 internet tablet introductieDe nieuwe Archos 70 7 inch internet tablet heeft 250 GB opslagcapaciteit en komt in een robuuste en roestvrijstalen behuizing met een slank en strak design. Daarnaast beschikt hij over een krachtig hoge-resolutietouchscreen voorzien van de nieuwste technologie, een 1 GHz-processor en een snelle WiFi-verbinding die gebruikers in staat stelt te internetten alsof het een pc is. De resolutie van het scherm is 800 x 480 pixels.

Ondanks zijn opslagcapaciteit van 250 GB is de tablet slank en licht (20,1 x 11,4 x 1,4 cm).

De Archos 70-internet-tablet staat altijd in verbinding met internet, onder meer via WiFi. Het mobiele apparaat beschikt over een mooie gebruikersinterface en een 3D grafische versneller.
De tablet is uitgerust met het Android Froyo-besturingssysteem en biedt daardoor een volledig pakket van applicaties: internetbrowser, e-mail, Flash 10.1. Maar ook HDMI-output voor aansluiting op de HD TV en mogelijkheden voor koppeling met een mobiele telefoon of streamen via de pc.

“We zijn zeer verheugd dat we als eerste een Android-tablet introduceren, die een opslagcapaciteit van maar liefst 250 GB heeft”, zegt Henri Crohas, CEO en oprichter van ARCHOS. “We streven ernaar marktleider op de Android- en Windows-tablet-markt te worden door toonaangevende en innovatieve functionaliteit te bieden voor een scherpe prijs.”

De multimedia-tablet biedt gebruikers:
• een enorme opslagcapaciteit tot maximaal 250 films;
• een volledige multimedia-ervaring met 720p HD-videoafspeelmogelijkheden;
• een ingebouwde webcam om in contact te blijven met vrienden en familie;
• een HDMI-uitgang waarmee ze de volledige Android-interface in HDTV kwaliteit op televisie kunnen bekijken, inclusief alle applicaties (en dus niet alleen video’s zoals op andere tablets);
• de mogelijkheid 3D-games op televisie af te spelen en de tablet als stuur/controller te gebruiken;
• unieke multimedia-applicaties voor Android, ontworpen door ARCHOS, zoals:
– filminformatie en covers downloaden in infoblok;
– 3D-geanimeerde fotolijst voor het tonen van foto’s van Facebook, Flickr en Picasa via WiFi;
– Cover Carrousel van muziekalbums zorgt voor snelle bladermogelijkheden;
• veel applicaties die Appslib bevatten en die daardoor passen bij elke lifestyle: games, boeken, muziek, social media, nieuws en sport.

De tablet is de laatste in een serie van draagbare internet-, multimedia- en breedbeeld-tablets van ARCHOS. In 2010 lanceerde het bedrijf ook een 10,1-inch grote tablet met touchscreen en Android.

Archos 70 internet tablet prijs en beschikbaarheid
De Archos 70 is per direct verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van € 299.

Bron: Archos


Archos 70 prijs vergelijking