CookiesArchos Android Tablet introductie

7 september 2010 16:31 door Hans Wind

Archos Android Tablet introductieArchos lanceert vijf nieuwe, op Android gebaseerde tablets. De nieuwe producten lopen uiteen van de betaalbare en draagbare Archos 28- en 32-internet-tablets tot internet-tablets met groot scherm Archos 70 en 101. Daarnaast is er ook nog de Archos 43-internet-tablet.

Archos combineert in deze nieuwe serie producten supersnel internetten, games, e-boeken, sociale netwerken en andere applicaties. Daarnaast bieden de producten afspeelmogelijkheden voor HD-video en muziek. Dit alles in een zeer compacte behuizing.

De Archos 28- en 32-internet-tablets zijn de paradepaardjes in de serie. Ze brengen nieuwe en innovatieve mogelijkheden naar de wereld van Android.

Het Archos 101-internet-tablet biedt een uniek design en de nieuwste technologie. Het voordeel van een continu met internet verbonden Android-apparaat is, dat de gebruiker altijd supersnel toegang heeft tot het web. Daarnaast biedt de tablet een perfecte HD-kijkervaring. Door een speciaal constructieproces is de tablet voorzien van een 10,1-inch scherm met hoge resolutie in een zeer dun en lichtgewicht apparaat.

De Archos 28-internet-tablet is de eerste Android-speler voor een prijs van 99 euro. Archos ontketent met dit apparaat met internettoegang voor een dergelijk lage prijs een revolutie in het segment voor draagbare muziekspelers MP3/MP4.

Archos heeft verder vier unieke Android-applicaties voor het afspelen en bekijken van foto’s, video’s en muziek ontwikkeld. Mede dankzij de 3D-coveranimaties zijn gebruikers verzekerd van een eenvoudige digitale gebruikservaring.

Archos heeft op basis van een uniek constructieproces met roestvrij staal de vorm van een tablet opnieuw gedefinieerd en deze nog kleiner, dunner, lichter en daardoor beter draagbaar gemaakt. Het Archos 101-internet-tablet is slechts 12 mm dun en weegt 480 gram. Toch beschikt hij over een helder en krachtig HD-scherm van 10,1-inch groot.
De verstelbare standaard zorgt ervoor dat gebruikers voor elke situatie de beste opstelling kiezen: voor het tikken van een e-mail, het bekijken van een film of als digitaal fotolijstje. Het apparaat is even makkelijk als intuïtief te gebruiken.
Door de krachtige 1 GHz-processor, snelle WiFi-n-technologie en een stijlvol scherm met hoge resolutie bieden de Android-tablets een snelle en aangename surfervaring die vrijwel hetzelfde is als op een pc. Gebruikers hebben toegang tot het volledige internet doordat Android Adobe Flash 10.1 ondersteunt.
Via de ingebouwde webcam op de Archos 70 en 101 kunnen gebruikers een videocall opzetten met vrienden en familie. Nieuwe instellingen in het Android-menu zorgen ervoor dat de tablets eenvoudig via Bluetooth of USB te koppelen zijn aan 3G-telefoons. Zo hebben gebruikers ook onderweg toegang tot internet.

HD-multimedia binnen handbereik
Archos heeft veel ervaring in draagbare en kwalitatieve multimediaspelers. Gebruikers profiteren van een volledige multimediabeleving met een standaard HD-afspeelkwaliteit van 720p. Het maakt hierbij niet uit of de video afkomstig is uit de filmcollectie van de gebruiker of rechtstreeks gestreamd is van YouTube. Door de unieke Android-multimedia-applicaties van Archos genieten eindgebruikers altijd en overal van hun multimediacontent.
Dankzij de HDMI-tv-uitgang beleven gebruikers de beste multimedia- en game-ervaring ook op televisie. De tablet is door de ingebouwde versnellingsmeter en de 3D Open GL-technologie ook te gebruiken als een gamecontroller voor de televisie.
De Archos 43-internet-tablet biedt ook een 2-megapixel HD-camera om video’s en foto’s te maken van de hoogste kwaliteit. Deze zijn eenvoudig via het web te delen of te laten zien op een HD-televisie.

De kleinere Archos 28- en 32-internet-tablets brengen de Android-revolutie nu ook naar MP3- en MP4-spelers en voegen een geheel nieuwe dimensie toe aan de markt. Naast afspeelmogelijkheden voor muziek en video kunnen gebruikers met de voordelige apparaten op zakformaat ook onder meer e-mailen, surfen op het web, streamen van video en muziek, 3D-gamen, e-boeken lezen en sociale netwerken bijhouden. Ook zijn er applicaties beschikbaar om efficiënter te werken of nog sneller informatie te vinden.

De beste HD-multimedia-ervaring
De Archos 28- en 32-internet-tablets omvatten applicaties voor het afspelen van muziek en het bekijken van foto’s en video’s. Deze zijn ontwikkeld door Archos en verrijken de gebruikerservaring doordat gebruikers bladeren door albumcovers en via widgets alle media direct benaderen. Deze unieke Android-applicaties zorgen voor een ongekende digitale ervaring.
De nieuwe Archos-apparaten ondersteunen alle belangrijke muziek- en videoformaten. Hierdoor is het niet langer nodig bestanden te converteren naar een gangbaar formaat of extra software te installeren. Via Drag&Drop-functionaliteit sleept de gebruiker alle content eenvoudig vanaf de computer naar zijn of haar tablet.
De Archos 32-internet-tablet omvat ook een camcorder om de mooiste herinneringen op foto of als video vast te leggen. Gebruikers uploaden video’s en afbeeldingen via het web of delen ze op sociale netwerken.

Pocketcomputer
Door de snelle processor en WiFi-verbinding surfen gebruikers net zo snel als op een pc. Browsen over internet is ook sneller dan ooit. Gebruikers passen de paginagrootte met een dubbele tik op het scherm aan of draaien hun Archos, waardoor de complete breedte van de pagina op het scherm te zien is. Daarnaast is er een mailapplicatie beschikbaar, waardoor iedereen in contact kan blijven met vrienden en familie.

Applicaties maken het apparaat
De AppsLib-winkel biedt zowel gratis als betaalde applicaties. Hier downloaden gebruikers eenvoudig en direct applicaties die passen bij hun levensstijl. Of het nu gaat om games, eBooks, muziek, sociale media, recepten, nieuws of sport: het kost niet meer dan één klik.
De Archos-tablets zijn ook te gebruiken voor het lezen van eBooks. Literatuurklassiekers, de nieuwste magazines of stripverhalen zijn eenvoudig te downloaden en vervolgens overal te lezen.
Er zijn veel verschillende games beschikbaar, die beelden van 3D-kwaliteit weergeven: variërend van het beroemde Sudoku tot supersnelle racegames. Gebruikers dompelen zich met de nieuwe Archos-apparatuur onder in leuke games op een haarscherp en groot scherm. Ze gebruiken het apparaat zelfs als racestuur als zij dat willen.

Archos Android Tablet prijs en beschikbaarheid
• Archos 28-internet-tablet is verkrijgbaar in september 2010 met 4GB of 8GB opslagruimte voor een adviesprijs van respectievelijk 99 euro en 119 euro.
• Archos 32-internet-tablet is verkrijgbaar in september 2010 met 8GB opslagruimte voor een adviesprijs van 149 euro.
• Archos 43-internet-tablet is verkrijgbaar in september 2010 met 16GB opslagruimte voor een adviesprijs van 199 euro.
• Archos 70-internet-tablet is verkrijgbaar in oktober 2010 voor een adviesprijs van 249 euro (met 8GB) en 299 euro (met 250GB).
• Archos 101-internet-tablet is verkrijgbaar in oktober 2010 voor een adviesprijs van 299 euro (met 8GB) en 349 euro (met 16GB).

Bron: Archos