CookiesArchos FamilyPad

20 november 2012 22:11 door Hans Wind

Archos FamilyPadDe Archos FamilyPad is volgens de fabrikant een nieuw type tablet voor het gehele gezin. Het HD-ready scherm van 34 centimeter (13,3 inch) is volgens Archos groot genoeg om gezamenlijk digitale bordspellen te spelen, films te kijken, foto’s te delen en te verbinden met sociale netwerken.

Het Archos FamilyPad heeft een kleurenscherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Met dit 10x multi-touchscherm kunnen vier mensen gelijktijdig een game te spelen alsof het een echt bordspel betreft. Daarnaast is de FamilyPad bijvoorbeeld ook eenvoudig te plaatsen in de keuken, woonkamer of een andere kamer om te functioneren als gezinsagenda.

De spellen op de FamilyPad bieden een interactieve belevenis. Dankzij het 10x multi-touchscherm kunnen gezinnen games spelen met maximaal vier personen tegelijk voor een echte bordspelervaring. De FamilyPad biedt duizenden verschillende games om uit te kiezen, waaronder een serie van voorgeïnstalleerde spellen, geselecteerd door Archos.

Deel films en foto’s in hoge kwaliteit

Gezinsleden zetten al hun HD-video’s, foto’s en films op de FamilyPad voor een 1080p HD-resolutie- kijkervaring van de hoogste kwaliteit op de HD TV. De FamilyPad biedt diashowopties die foto’s tot leven laten komen op het scherm.

Deel een agenda

Gezinsleden kunnen de FamilyPad gebruiken als een gezinsagenda door hem rechtop in de keuken, woonkamer of andere kamer te plaatsen. Bovendien blijven ze verbonden met vrienden en familie via sociale netwerken en chatprogramma’s. De FamilyPad is in staat e-mailadressen van ieder gezinslid te koppelen, biedt toegang tot kranten, sportnieuws, financiële informatie, verkeersupdates, weersvoorspellingen en meer.

Family Pad specificaties

• Opslag: 8 GB flashgeheugen en uit te breiden met een micro-SDHC van maximaal 32 GB

• Besturingssysteem: Android 4.0 ‘Ice Cream Sandwich’

• CPU: ARM Cortex A @ 1 GHz, Ram: 1 GB

• Scherm: 13,3-inch (34 centimeter), krachtig 10-points multi-touchscherm, 16 miljoen kleuren, 1280 x 800 pixels HD-schermresolutie

• 1x Micro USB 2.0-poort voor externe apparaten, Micro SD-poort, HDMI-uitgang

• Camera: 2,0-megapixel-camera aan voorzijde (1600 x 1200) en 2,0-megapixel camera achterzijde (1600 x 1200)

Archos Family Pad prijs en beschikbaarheid

De FamilyPad is vanaf eind november 2012 verkrijgbaar voor 299 euro.

Bron: Archos