CookiesArte HD op 1 juli via Astra satelliet

26 juni 2008 09:46 door Hans Wind

Arte HD op 1 juli via Astra satellietVanaf 1 juli aanstaande zal cultuurzender ARTE haar programma’s in HDTV kwaliteit via de ASTRA-satelliet gaan uitzenden. ARTE HD komt free-to-air beschikbaar en is daarmee gratis toegankelijk voor alle Nederlandse ASTRA-satellietkijkers die in het bezit zijn van een HD-satellietontvanger.

Voor CanalDigitaal-abonnees zal ARTE HD op voorkeuze 99 te vinden zijn. Met de start van ARTE HD zijn inmiddels al 35 HDTV-kanalen te ontvangen via de ASTRA-satelliet. Hiermee is ASTRA veruit het belangrijkste HDTV-platform in Europa.

Satelliettelevisie-aanbieder CanalDigitaal ging onlangs al via de ASTRA 23.5-positie van start met een HDTV-aanbod bestaande uit Discovery HD, National Geographic HD, Brava HDTV en VOOM HD (voor meer informatie over HDTV bij CanalDigitaal, zie www.canaldigitaal.nl/hdtv).

Ook zijn deze zomer de HD-uitzendingen van het EK Voetbal en de Olympische Spelen via ASTRA 23.5 te ontvangen (als onderdeel van Nederland 1 HD). Daarnaast zijn een reeks andere HD-kanalen free-to-air via ASTRA beschikbaar, waaronder BBC HD, Anixe HD het ASTRA HD demokanaal en vanaf 1 juli ARTE HD.

Bill Wijdeveld, Managing Director ASTRA Benelux: “Met hoogwaardige cultuurprogramma’s in haarscherpe HD-kwaliteit is ARTE HD een prachtige uitbreiding van ASTRA’s HDTV-aanbod voor de Nederlandse satellietkijker. Tegelijkertijd bevestigt het de leidende rol van ASTRA bij de ontwikkeling van de Europese HDTV-markt.”

Uitzendspecificaties ARTE HD
ASTRA 19.2, Oost, transponder 1.011 op ASTRA 1F, frequentie 11361.75 MHz, symbolrate: 22 Msymbols/s, polarisatie: horizontaal, FEC: 2/3.

Bron: Astra Benelux

Een compleet overzicht van HD zenders kunt u vinden in ons artikel HDTV zenders in Nederland.