CookiesAstra en CanalDigitaal promoten HDTV via Scherp in HD

2 november 2009 16:17 door Hans Wind

Astra en CanalDigitaal promoten HDTV via Scherp in HDASTRA en CanalDigitaal grijpen de komende Olympische Winterspelen in Vancouver (12-28 februari) aan voor een gezamenlijke campagne, die HDTV via de satelliet onder de aandacht brengt. Met behulp van de gespecialiseerde vakhandel is er straks geen ontkomen aan voor de consument: wees scherp in HD en ga voor goud via de satelliet!

‘Scherp in HD’ is het leidend motto voor de publiekscampagne van ASTRA en CanalDigitaal, die half november officieel van start zal gaan. Via spots op regionale televisie, radio en advertenties in dagbladen zullen de voordelen van HDTV, de nieuwe standaard voor tv kijken, via de satelliet breeduit onder de aandacht worden gebracht. De focus van de campagne zal gericht zijn op de Olympische Winterspelen in Vancouver, een evenement dat via diverse ASTRA-zenders in haarscherp high definition (HD) zal worden uitgezonden.

De campagne werd vrijdag 30 oktober toegelicht in het Thialf-stadion te Heerenveen, voorafgaand aan de start van het Aegon NK Afstanden schaatsen. Bij deze gelegenheid presenteerde ook Syb van der Ploeg, bekend als zanger van ‘De Kast’, de door hem geproduceerde tv-spot die het HD-offensief landelijk ondersteunt via de publieke regionale zenders.

ASTRA en CanalDigitaal ondernemen deze HD-campagne in samenwerking met speciaal geselecteerde satellietspecialisten. Via de site www.scherpinhd.nl, vanaf 12 november online, is meer informatie te vinden over de actie en de deelnemende vakhandel.

ASTRA en CanalDigitaal willen benadrukken dat satelliet de ideale infrastructuur blijft om in de hoogste beeld- en geluidkwaliteit televisie te ontvangen. ASTRA en CanalDigitaal bieden momenteel al meer dan 17 HD-zenders. Hiertoe behoren ook diverse vrij te ontvangen HD-kanalen zoals ARD HD, ZDF HD, Anixe HD en Arte HD. Onder de noemer ‘Road to Vancouver’ doet Eurosport HD bijvoorbeeld uitgebreid en live verslag van ’s werelds grootste wintersportevenementen, met als sportief hoogtepunt de Olympische Winterspelen.

Speciaal voor de HD-campagne geven Eurosport HD en de Nederlandse Ski Vereniging een week wintersport weg. Wie kans wil maken op deze reis, moet tussen 15 november en 15 februari 2010 gebruik maken van de speciale HD-pakket actie. Wie bij aanschaf van een gecertificeerde HD-satellietontvanger met CanalDigitaal smartcard meteen een 2-jarig abonnement afsluit, kijkt de eerste 6 maanden gratis.

Bron: Astra – CanalDigitaal