CookiesAsus PB278Q WQHD 27 inch monitor

27 september 2012 07:40 door Hans Wind

Asus PB278Q WQHD 27 inch monitorDe Asus PB278Q is een nieuwe 27 inch monitor met 2560 x 1440 resolutie en LED-backlight scherm met een kijkhoek van 178 graden.

De PB278Q heeft functies aan boord zoals Asus Smart Contrast Ratio-technologie, 100% sRGB kleurruimte compatibiliteit, Asus-exclusieve QuickFit Virtual Scale, Splendid Video Intelligence-technologie en biedt aansluitmogelijkheden via HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 en Dual-link DVI voor ondersteuning van WQHD-content. Ook heeft hij ingebouwde dubbele 3W luidsprekers.

De monitor is uitgerust met een 16:9 beeldverhouding, LED-achtergrondverlichting, 27 inch WQHD-scherm dat 109 pixels per inch biedt. Dit resulteert in hoge beeldkwaliteit met een resolutie die viermaal hoger is dan die van standaard 720p HD TV’s. Dit laat gebruikers gedetailleerdere beelden zien en meer doen dankzij een groter beeldoppervlak dan reguliere schermen.

De PB278Q biedt een kijkhoek van 178° op zowel het horizontale als verticale vlak, zodat on-screen kleurverschuiving wordt beperkt, zelfs bij kijken vanuit wat grotere invalshoeken.

Een 80.000.000:1 Asus Smart Contrast Ratio en 300cd/m² helderheid helpen het schermcontrast en de scherpte te verbeteren door de helderheid van de achtergrondverlichting aan te passen om het diepste zwart en het helderste wit te bereiken. Een GTG-reactietijd van 5ms zorgt voor een vloeiende kijkervaring.

Asus technologie in de PB278Q

De Splendid Video Intelligence-technologie optimaliseert de videoprestaties om zo de natuurgetrouwheid van beelden door kleuren, helderheid, contrast en scherpte te verbeteren. Vijf voorgeprogrammeerde videomodi (Landschap, Theater, sRGB, Standaard en door de gebruiker in te stellen) zijn via een sneltoets te selecteren.

De QuickFit Virtual Scale-functie verzorgt on-screen document-, foto- en uitlijnraster overlays op waar formaat zodat gebruikers hun foto’s nauwkeurig op het scherm kunnen previewen en bewerken. QuickFit Virtual Scale wordt simpel geactiveerd via een sneltoets en ondersteunt A4, letter, 8″ x 10″, 5″ x 7″, 4″ x 6″, 3″ x 5″ en 2″ x 2″ maten.

De PB278Q wordt ook geleverd met 100% sRGB kleurruimte compatibiliteit en biedt gebruikers de mogelijkheid hun voorkeursinstellingen te selecteren via een OSD-menu.

Ontwerp

De PB278Q heeft volgens Asus een ergonomisch ontwerp dat is voorzien van kantel-, draai-, pivot- en hoogte-aanpassingen om te zorgen voor een comfortabele kijkervaring. Slim ontworpen kabelbeheer helpt de werkplek netjes te houden.

Bron: Asus