CookiesAudiovox HDP100 voor HDTV signaal via het stopcontact

2 november 2008 10:23 door Hans Wind

Audiovox HDP100 voor HDTV signaal via het stopcontactIn de VS is Acoustic Research, een merk van Audiovox, begonnen met de levering van het HDP100 HD Powerlink Systeem waarmee 1080p HDTV signaal en audio in HDMI formaat via het stopcontact kunnen worden getransporteerd.

De HDP100 bestaat uit twee kleine kastjes: een zender en ontvanger die aan de muur kan worden bevestigd achter de HD TV als daar tenminste een stopcontact aanwezig is. Om de kastjes te verbinden met de signaal bron en de HDTV worden twee HDMI kabels meegeleverd.

Oorspronkelijk was het product bedoeld om binnen één ruimte HDMI signaal eenvoudig te kunnen transporteren maar klanten en installatiebedrijven zagen ook interessante toepassingen binnen het gehele huis, aldus Dan Crupi, de senior product manager voor audio en draadloze producten bij Audiovox Accessories Corp.

Audiovox had al producten in haar assortiment waarmee op een soortgelijke manier analoge signalen konden worden overgebracht maar daarbij ging het om kleinere bandbreedte en relatief lage snelheden. Volgens Crupi is dit het eerste product dat snelheden ondersteund tot 200Mbps en dan ook met de volledige 1080p resolutie.

Het HDP100 systeem wordt geleverd met een tafelstandaard voor de zender, een set voor wandmontage voor de ontvanger en ondersteund signaal transport voor een infrarood afstandbediening.

De nieuwe Audiovox HDP100 is in de VS leverbaar voor 399 dollar.

Het is ons nog niet bekend of dit apparaat ook in Nederland op de markt zal komen.