CookiesAxis 233D netwerkcamera met hoge kwaliteit

14 maart 2007 16:01 door Hans Wind

Axis 233D netwerkcamera met hoge kwaliteitAxis introduceert de Axis 233D dome netwerkcamera die beschikt over 35x optische zoom, progressieve scantechnologie en een snelle en accurate pan/tilt-functionaliteit. De nieuwe netwerkcamera levert zeer gedetailleerde beelden en maakt het mogelijk om bewegende mensen of voorwerpen te volgen over een grote afstand. De camera is bijzonder geschikt voor omgevingen met hoge beveiligingseisen, zoals luchthavens, zeehavens, stadions en casino’s.

De dome netwerkcamera heeft een pan/tilt-functionaliteit die kan variéren in snelheid; de laagste snelheid van 0,05 graden per seconde maakt het mogelijk om een persoon die op 400 meter afstand loopt nauwkeurig te volgen. De hoogste snelheid van de pan/tilt-functionaliteit is 450 graden per seconde en deze wordt gebruikt in drukke omgevingen waar de camera veel bewegingen moet registreren. Ook beschikt de netwerkcamera over area zoom, waardoor de camera verder kan inzoomen op bepaalde gedeelten van het beeld. De camera is zowel geschikt voor gebruik binnenshuis als buitenshuis. Voor buitengebruik beschikt de camera over elektronische beeldstabilisatie, dit neemt de trillingen weg die door het verkeer of de wind worden veroorzaakt. De camera heeft ook een ingebouwde E-flip-functionaliteit, deze zorgt ervoor dat wanneer de gevolgde persoon onder de dome camera doorloopt, de camera automatisch 180 graden mee draait.

Axis 233D zoom bereikMagnus Ekerot, countrymanager voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland: “Deze camera is bijzonder geschikt voor organisaties en bedrijven die hoge eisen stellen aan camerabeveiliging. De progressieve scan-technologie in combinatie met snelle en zorgvuldige camerabewegingen maakt dat de camera over een zeer breed blikveld beschikt, waarbinnen het mogelijk is om delen te selecteren en verder in te zoomen. Het resultaat is haarscherpe beelden die over een grote afstand worden gemaakt. We hebben in deze camera de beste binnen de technologie van IP-beveiliging samengebracht.”

De Axis 233D dome netwerkcamera levert full frame rate video in MPEG4 en Motion JPEG-compressie. Daarnaast werkt de camera onder elke lichtomstandigheid, zowel ’s nachts als overdag en zowel binnen als buiten, door de 128x dynamische range, die details uit een beeld kan filteren om zo helder beeld te krijgen. Verder beschikt de camera over videobewegingsdetectie, geluid in twee richtingen, geluidsdetectie, een voorgeprogrammeerde event-functionaliteit inclusief alarmbericht. De in- en outputpoorten maken het mogelijk om het controlemechanisme van het alarm, de deuren en sloten te koppelen aan de registraties van de camera. De Axis 233D wordt geleverd met complete montageset. Er is een aparte behuizing beschikbaar voor gebruik buitenshuis. Het product wordt ondersteund door applicatiesoftware die geleverd door partners in het Application Development Partner programma.

Prijs en beschikbaarheid van de Axis 233D
De Axis 233D dome netwerkcamera kost 2.399 euro (exclusief BTW) en is vanaf 13 maart 2007 beschikbaar via de gebruikelijke Axis-distributiekanalen.

.