CookiesAxis M1054 netwerkcamera met HDTV kwaliteit

2 maart 2010 16:25 door Hans Wind

Axis M1054 netwerkcamera met HDTV kwaliteitAxis Communications, leverancier van netwerkvideoproducten, introduceert de AXIS M1054-netwerkcamera, een kleine en geavanceerde camera die ideaal is voor de beveiliging van bijvoorbeeld kleine bedrijven, winkels, restaurants, hotels en woonhuizen. Deze nieuwe camera biedt HDTV-beeldkwaliteit en geavanceerde videosurveillance-functies.

“De AXIS M1054 is een vervolg op de enorm succesvolle AXIS M10-serie die vorig jaar is geïntroduceerd. Er zijn allerlei nieuwe functies geïntegreerd op basis van de feedback die we van klanten hebben ontvangen, waaronder Power over Ethernet en HDTV,” zegt Edwin Beerentemfel, salesmanager van Axis Communications. “De nieuwe camera biedt een videosurveillance-oplossing die betaalbaar en toch van hoge kwaliteit is. Bovendien is de camera gemakkelijk te installeren en biedt deze video van HDTV-kwaliteit.”

Axis M1054 specificaties
De beeldkwaliteit van dit nieuwste model uit de AXIS M10-serie is uitstekend: 30 beelden per seconde in HDTV 720p-resolutie. Daarnaast wordt de AXIS M1054 geleverd met ondersteuning voor IEEE 802.3af, oftewel Power over Ethernet. Hierdoor zijn de installatiekosten lager, aangezien slechts één kabel nodig is voor zowel stroom als video.

De AXIS M1054 heeft dezelfde functies als de AXIS M1031-W (behalve de draadloze interface), zoals een passieve infraroodsensor (PIR) voor detectie van beweging in alle lichtomstandigheden en een witte LED om de omgeving automatisch te verlichten zodra beweging wordt gedetecteerd of wanneer de gebruiker dat wil. De camera ondersteunt tweeweg-audio via een geïntegreerde microfoon en luidspreker, zodat gebruikers op afstand een gebied kunnen beluisteren en zo nodig kunnen communiceren met bezoekers of indringers. Als het alarm in werking treedt, kunnen opgenomen of geüploade audiofragmenten worden afgespeeld om indringers af te schrikken. Naast deze functies bevat de camera ook een I/O (1 input en 1 output) zodat externe apparatuur kan worden aangesloten, zoals sensoren en externe relais om bijvoorbeeld lampen te activeren of deuren te openen/sluiten.

De AXIS M1054 biedt meerdere H.264- en Motion JPEG-stromen. Met H.264-compressie worden opslagoptimalisatie en efficiënt gebruik van de bandbreedte mogelijk gemaakt doordat de bitsnelheid aanzienlijk wordt verlaagd. Met behulp van progressieve scantechnologie maakt de camera duidelijke HDTV-beelden van bewegende voorwerpen.

Video management software
De AXIS M1054-netwerkcamera wordt ondersteund door alle video management software leveranciers via het Axis ADP-programma (Application Development Partner) en door AXIS Camera Station. De camera is vanaf april 2010 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 309 Euro via de distributiekanalen van Axis.

Bron: Axis