CookiesAxis M3025-VE en M3024-LVE HD netwerkcamera’s

15 mei 2013 09:48 door Hans Wind

Axis M3025-VE en M3024-LVE HD netwerkcamera'sDe Axis M3024-LVE is een netwerkcamera die 720p HD videokwaliteit levert met een kijkhoek van 80 graden. Daarnaast komt ook de Axis M3025-VE beschikbaar en die produceert Full HD 1080p-videobeeld met een kijkhoek van 93 graden. Beide camera’s zijn uitgerust met een automatische infrarood cut-filter. Hierdoor kunnen de camera’s gekleurde beelden vastleggen bij daglicht en bij onvoldoende licht gebruikmaken van infrarood licht voor hoge kwaliteit zwart-witvideo’s. Met de ingebouwde IR-verlichting behoudt de Axis M3024-LVE zijn bewakingsfunctie in volstrekte duisternis.

De Axis M3024-LVE en de Axis M3025-VE kunnen volgens de fabrikant snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Ze kunnen zowel tegen het plafond als tegen de wand worden gemonteerd en de camerarichting kan gemakkelijk worden aangepast. De camera’s ondersteunen het Corridor-formaat voor verticaal georiënteerde video-streams die een zo breed mogelijk gebied bestrijken langs wanden en gangen. De camera’s worden in de fabriek scherpgesteld zodat ze sneller kunnen worden geplaatst. Ze zijn uitgerust met een twee meter lange netwerkkabel en zijn in staat om stroom te ontvangen via Ethernet (IEEE 802.3af). Er is geen afzonderlijke behuizing voor buiten nodig, omdat de camera’s geschikt zijn voor buitengebruik met IP66 en NEMA 4X-ratings die garanderen dat ze beschermd zijn tegen stof, regen, sneeuw en corrosie.

Overige functies van de Axis M3024-LVE en Axis M3025-VE

• meervoudige individueel configureerbare streams in de video-indelingen H.264 en Motion JPEG

• Wide Dynamic Range met dynamisch contrast als de belichtingsomstandigheden niet ideaal zijn

• verbeterd alarmbeheer met een in- en uitgang voor aansluiting van externe apparaten

• intelligente videotoepassingen, zoals bewegingsdetectie en sabotagealarm, naast extra toepassingen via het Axis Camera Application Platform (bv. tellen van voorbijgangers)

• Met de ingebouwde microSDXC-kaartsleuf kunnen opnames van meerdere dagen lokaal op een geheugenkaart worden opgeslagen. Wanneer de camera’s worden gebruikt in combinatie met Axis Camera Companion kunnen gebruikers op een eenvoudige manier per site de beelden van 16 camera’s bekijken en beheren

De Axis M30-camera’s worden ook ondersteund door andere videobeheersoftware, zoals Axis Camera Station en toepassingen van derden via het Application Development Partner program. Daarnaast ondersteunen de camera’s Axis Video Hosting System en ONVIF voor een eenvoudige camerasysteemintegratie.

Axis M3024-LVE en Axis M3025-VE prijs en beschikbaarheid

De Axis M3024-LVE en de Axis M3025-VE zijn verkrijgbaar vanaf het derde kwartaal van 2013 via de distributiekanalen van Axis tegen de adviesprijs van €461.

Bron: Axis