CookiesAxis P1428-E 4K netwerkcamera

1 april 2014 09:55 door Hans Wind

Axis P1428-E 4K netwerkcameraDe nieuwe Axis P1428-E is het meest geavanceerde model in de Axis P14-serie van compacte netwerkcamera’s. Deze camera is uitgevoerd met 4K-technologie en biedt daarmee een resolutie die vier keer zo hoog is als HDTV 1080p.

De Axis P1428-E is geschikt voor toezicht op grote zones, zoals parkeerterreinen en openbare pleinen. Bovendien kan deze camera kleine details nauwkeurig vastleggen. De 4K-standaard is gedefinieerd en goedgekeurd door de International Telecommunication Union (ITU) en heeft een videoresolutie van 3.840 x 2.160 pixels bij 30 frames per seconde.

Videobewaking

De Axis P1428-E netwerkcamera is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. De Axis P14-serie bestaat uit zeven netwerkcamera modellen en de resoluties lopen uiteen van HDTV 1080p tot 4K. De nieuwe Axis P1428-E beschikt over een aantal speciale functies, waaronder zoomen en focussen op afstand, een ingebouwde sleuf voor micro-SD/SDHC/SDXC geheugenkaarten en in- en uitgangen om de camera aan te sluiten op externe apparaten.

“Het moment is aangebroken om deze nieuwe technologie ook toe te passen bij videobewaking”, zegt Edwin Roobol, Director Middle Europe van Axis Communications. “Een belangrijke factor bij de ontwikkeling van onze eerste 4K-camera was dat we de nieuwe industriestandaard meteen wilden inbouwen in producten voor praktische toepassingen.”

Bandbreedte

Axis was een van de eerste bedrijven die HDTV-netwerkcamera’s introduceerden in de bewakingssector. De toevoeging van 4K-technologie aan zijn productaanbod is een logische stap om aan de vraag van de klant te blijven voldoen. Waarschijnlijk zullen de meeste klanten in eerste instantie nog een HDTV standaard monitor gebruiken met de nieuwe 4K-camera. Maar met deze technologie is het mogelijk om elk deel van het scherm uit te vergroten zonder dat er details verloren gaan. Om bandbreedte te besparen, kunnen gebruikers de live videostream instellen op HD 1080p en de 4K-opnamen gebruiken zodra ze details van dichtbij willen bekijken.

Axis P1428 prijs en beschikbaarheid

De Axis P1428-E netwerkcamera met 4K-resolutie is naar verwachting vanaf het derde kwartaal van 2014 verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Bron: Axis