CookiesAxis P5534 beweegbare camera in HDTV-kwaliteit

8 december 2009 13:48 door Hans Wind

Axis P5534 beweegbare camera in HDTV-kwaliteitAxis Communications, leverancier van netwerkvideoproducten, introduceert de AXIS P5534 PTZ dome camera. Deze koepelvormige beweegbare camera is bijzonder geschikt voor gebruik op luchthavens, treinstations en in opslagloodsen dankzij de IP51-beschermingsfactor tegen stof en waterdruppels.

Door zijn optische zoomcapaciteit van 18 keer biedt deze hoogwaardige HDTV-camera, zowel veraf als dichtbij uitstekende beelden.

Met de introductie van deze camera gaat Axis een stap verder in het aanbieden van HDTV-kwaliteit aan de beveiligingsindustrie. Waar HDTV-kwaliteit hiervoor alleen voor vaste camera’s beschikbaar was, is deze er nu ook voor beweegbare pan/tilt/zoom (PTZ)-camera’s.

De resolutie, kleurweergave en frame rate van de AXIS P5534 komen overeen met de standaarden die zijn bepaald door de SMPTE (organisatie voor standaardisatie voor film en tv-industrie). De camera biedt meerdere individueel configureerbare, hoge resolutie videobeelden in H.264 en Motion JPEG.

Met name de H.264-compressie maakt het mogelijk effectiever om te gaan met opslagcapaciteit en bandbreedte. De dag- en nachtfunctionaliteit zorgt voor scherp beeld, zelfs tijdens matige lichtomstandigheden. Tot slot verloopt de stroomtoevoer van de camera via High Power over Ethernet, waarbij de netwerkkabel wordt gebruikt voor connectiviteit, besturing van de PTZ-functies en de stroomvoorziening.

Autoflip
De AXIS P5534 biedt veel mogelijkheden om rond te kijken en in te zoomen, mede dankzij de 18x optische en 12x digitale zoom. Daarnaast levert de autoflip een belangrijke bijdrage aan het draaien van de camera. De autoflip in deze camera maakt het mogelijk het volledige blikveld van 360 graden te simuleren. Dit in tegenstelling tot andere pan/tilt/zoom-camera’s die beschikken over een mechanische stop om te voorkomen dat de kabels tussen de camera en het moederbord breken. Deze camera‚Äôs zijn minder gebruiksvriendelijk, omdat de camera volledig moet terugdraaien voordat een persoon gevolgd kan worden na het bereiken van de mechanische stop.

Gatekeeper
Ook is de AXIS P5534 uitgerust met de Advanced Gatekeeper-functionaliteit. Dit maakt het mogelijk dat de camera automatisch inzoomt als hij activiteit waarneemt binnen zijn blikveld en automatisch weer uitzoomt na een vooraf ingestelde periode of wanneer het bewegende object is verdwenen.

AXIS P5534 prijs en beschikbaarheid
De AXIS P5534 beschikt over uitgebreide instellingsmogelijkheden voor beveiliging en wordt ondersteund door video-managementsoftware van partners in het Application Development Partner programma en door AXIS Camera Station software.

De AXIS P5534 is in het eerste kwartaal van 2010 verkrijgbaar via de gebruikelijke Axis-distributiekanalen en de prijs is 1.849,00 euro (excl. btw).

Bron: Axis