CookiesBBC HD definitief van start

3 december 2007 09:19 door Hans Wind

BBC HD definitief van startNa een zeer uitgebreide periode van testen is in het afgelopen weekend, op zaterdag 1 december, de zender BBC HD definitief van gestart gegaan.

BBC HD begon de uitgebreide testperiode al op 27 mei 2006 met de uitzending van Planet Earth. Oorspronkelijk was de test periode geplanned voor 12 maanden maar het duurde tot 19 november dit jaar voordat de BBC Trust definitief toestemming gaf voor de start.

De BBC ziet een significante meerwaarde in de toevoeging van HD TV kwaliteit.

Naar onze mening zou BBC HD ook een zeer aantrekkelijke zender kunnen zijn om toe te voegen aan de HD pakketten van de Nederlandse kabelaars waar het HDTV aanbod toch nog steeds zeer beperkt is.

Seetha Kumar, de baas van BBC HD, zei “Ons uitzendschema voor kerstmis is ook fantastisch, met onder andere Extras Christmas Special, bekende films zoals Kill Bill, Sin City en The History Boys naast shows zoals The Tales Of Beatrix Potter met The Royal Ballet, kerstliederen van King’s College Cambridge, Carmen, Jools Holland’s Hootenanny en To the Manor Born en, voor het eerst, de kerstuitzending van de koningin. Er is echt iets te vinden voor iedereen.”

Satelliet schotel eigenaren kunnen BBC HD al wel ontvangen via de Astra 2 satelliet op 28,2 graden oost op 10.847 GHz (V).

Mocht uw kabelbedrijf BBC HD toch al uitzenden laat het ons dan even weten s.v.p.