CookiesSony BDP-S560 en BDP-S760 Blu-ray spelers introductie

2 september 2009 19:41 door Hans Wind

Sony BDP-S560 en BDP-S760 Blu-ray spelers introductieSony introduceert de nieuwe de BDP-S560 en BDP-S760 Blu-ray spelers samen met de nieuwste AV-receiver, de STR-DN1000. De stijlvolle Blu-ray spelers zijn voorzien van Wi-Fi en beschikken over de laatste technologie als1080p beeldkwaliteit, met volledige 7.1 surround sound.

Zowel de BDP-S560 als de BDP-S760 gebruiken Wireless-N, het snelste en meest betrouwbare draadloze systeem. Ook zijn de systemen uitgerust met Wi-Fi Protected Setup (WPS). Dit betekent dat met simpelweg een druk op de knop van de WPS-router een beveiligde verbinding van de Blu-ray speler naar het draadloze netwerk kan worden gemaakt. Door het gebruik van Sony S-AIR draadloze technologie, biedt de STR-DN1000 een levensechte surround sound ervaring zonder draden door de huiskamer.

De BDP-S760 is uitgerust met de meest hoogwaardige technologie tot dusver getoond op het gebied van Blu-ray spelers. Zo bevat het een HD Reality Enhancer die het beeld vloeiender maakt en het geluid optimaliseert om zo een realistische ervaring te bieden.

Verder zorgt de Super Bit Mapping voor video met natuurlijke reproductie van kleuren waarmee een haarscherpe en heldere Full HD-ervaring ontstaat. Daarnaast bevat de BDP-S760 7.1 kanaals uitgangen (gold plated) zodat een 7.1 receiver analoog is aan te sluiten.

De BDP-S560, BDP-S760 en STR-DN1000 beschikken tevens over Sony’s intelligente DCAC (Digital Cinema Auto Calibration) technologie, waardoor het plaatsen van de luidsprekers eenvoudig wordt. De automatische kalibratie vertaalt een aantal belangrijke factoren, zoals de luidsprekerafstand, volume en frequentie naar de optimale surround sound voor muziek en films.

Surround sound
Gekoppeld aan DCS (Digital Cinema Sound), die met zijn Cinema Studio Mode de surround sound ervaring optimaliseert, zijn films te ervaren zoals ze zijn bedoeld. Doordat het systeem is uitgerust met een Digital Media port kan muziek van MP3-spelers, computers of mobiele telefoons (met optionele adapters) probleemloos worden afgespeeld. Evenals de BDP-S560 en BDP-S760 ondersteunt de STR-DN1000 Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio voor een ultieme surround sound. Daarnaast heeft de draadloze AV-receiver vier HDMI-poorten waarop verschillende 1080p producten zijn aan te sluiten.

Draadloos updates downloaden
Door de draadloze functionaliteit van de BDP-560 en BDP-S760 is het nog eenvoudiger via het internet softwareupdates te downloaden voor de Blu-ray speler. Ook profiteert de gebruiker van de uitgebreide mogelijkheden van BD-live waarmee tijdens de film studiecontent zoals extra scènes, trailers en games zijn te downloaden (usb-opslag van 1GB nodig). Beide nieuwe Blu-ray spelers zijn DLNA-gecertificeerd waardoor JPG-foto’s van andere DLNA-gecertificeerde apparaten zoals een VAIO laptop probleemloos zijn over te zenden. Ook al bevinden deze apparaten zich niet in dezelfde ruimte. JPG foto’s zijn zo eenvoudig vanaf de PC in de slaapkamer via de Blu-ray speler in de woonkamer op televisie te bekijken.

Sony´s nieuwe Blu-ray spelers zijn erg gebruiksvriendelijk. De spelers starten binnen zes seconden op en zijn voorzien van het Xross Media Bar menu voor eenvoudige en intuïtieve navigatie tussen de televisiemenu’s. De BDP-S760 heeft bovendien een afstandsbediening met backlight voor eenvoudig gebruik in het donker.

Verder zijn de nieuwe Blu-ray spelers uitgerust met Sony’s Precision Cinema HD Upscale-technologie. Deze technologie converteert standaard definition-signalen naar 1080p. Zo ontstaat er een beeld dat grenst aan high definition kwalitiet via de High Definition Multimedia Interface (HDMI). Bestaande dvd/collecties blijven zo dus uitstekend te gebruiken en zijn op een veel betere manier te bekijken.

Sony BDP-S560 en BDP-S760 prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de BDP-S560 is 400 euro en beschikbaar vanaf oktober
De adviesprijs van de BDP-S760 is 550 euro en beschikbaar vanaf oktober
De adviesprijs van de STR-DN1000 is 650 euro en beschikbaar vanaf september

Bron: Sony


Sony BDP-S560 prijs vergelijking

Sony BDP-S760 prijs vergelijking

Sony STR-DN1000 prijs vergelijking