CookiesBenQ BL3201PT Ultra HD monitor introductie

19 december 2014 07:47 door Hans Wind

BenQ BL3201PT 4K Ultra HD monitorDe BenQ BL3201PT is de eerste Ultra HD 4K monitor van deze fabrikant die met een resolutie van 3840×2160 pixels op een enkel scherm een vier keer hogere resolutie haalt dan een Full HD-scherm. De hoge resolutie in combinatie met het 32 inch IPS-panel maakt de monitor geschikt voor professionele gebruikers die veel werken met animatie, video en beeldverwerking en die een constant hoge kleurnauwkeurigheid en precisie eisen. De door BenQ ontwikkelde DisplayPilot-software zorgt voor maximale overzichtelijkheid en biedt onder andere de functies Auto Pivot, Desktop Partition en OSD-besturing.

De BenQ BL3201PT komt met een 10-bits IPS-paneel met LED-achtergrondverlichting en dat heeft een dynamische contrastverhouding van 20.000.000:1 en biedt dankzij het 100% sRGB-kleurbereik een nauwkeurige kleurweergave. De kijkhoek van 178 graden horizontaal/verticaal zorgt daarbij voor goede beeldkwaliteit, zelfs als men vanaf de zijkant, onderkant of bovenkant op het scherm kijkt. Gebruikers die inhoud met een lagere resolutie willen bewerken, hoeven niet in te leveren op de functionaliteit van de monitor: de BenQ BL3201PT interpoleert Full HD-inhoud naar een 4K-resolutie.

Het werkgebied kan ook worden ingedeeld in een “2-in-1-weergave” zodat werkzaamheden productiever kunnen worden uitgevoerd. Gebruikers die bijvoorbeeld gewend zijn te werken met kleinere beeldschermen kunnen het 32-inch UHD-display in twee monitoren van bijna 19-inch verdelen en eenvoudig tussen de twee vensters wisselen. Bovendien kan met de geïmplementeerde DisplayPilot-software de inhoud van twee verschillende bronnen gelijktijdig worden weergegeven, zodat bijvoorbeeld twee rapporten in één oogopslag met elkaar kunnen worden vergeleken. Dankzij deze bedrade controller, die werkt als een afstandsbediening, toont de monitor zich als een multitasker. Met één druk op de knop kan snel worden geschakeld tussen de verschillende modi, animaties of presentaties. Met de handige pivot-functie kan het scherm zowel horizontaal als verticaal worden gedraaid, terwijl de inhoud automatisch schermvullend meedraait en wordt uitgelijnd.

Aansluitingen

De BenQ BL3201PT biedt tal van interfaces die flexibiliteit bieden bij de selectie van ingangsbronnen. De weergave van 4K-content is via de displaypoort 1.2 bij een beeldherhalingsfrequentie van 60 Hz mogelijk. De monitor is uitgerust met DVI-DL, HDMI en VGA, net als vier USB 3.0-poorten, een ingebouwde SD-kaartlezer en twee 5 watt luidsprekers.

BenQ BL3201PT kenmerken

LED-achtergrondverlichting

Ergo Monitor – HAS: de BenQ BL3201PT biedt flexibele en comfortabele instellingen: de monitor is traploos instelbaar tot 150 mm, draaibaar, kantelbaar en zwenkbaar.

Eye-Care-technologie: om uw ogen te sparen tijdens urenlang intensief gebruik, heeft de BL3201PT een dynamische helderheidsregeling en een flikkervrij beeld.

Eye Protect Sensor: de geïntegreerde Eye Protect Sensor registreert het omgevingslicht en past de helderheid van het scherm dienovereenkomstig aan. De Smart Reminder herinnert de gebruiker er om de 20, 40, 60 of 100 minuten aan een pauze te nemen.

Low Blue Light Modus: elk display heeft een blauwcomponent in de belichting, die irritatie van de ogen tot gevolg kan hebben. BenQ’s Low Blue Light-technologie reduceert dit blauwe licht om gezondere werkomstandigheden te bieden.

DisplayPilot: met de DisplayPilot-software kunnen meerdere vensters uit twee verschillende bronnen met één klik op het scherm worden weergegeven.

BenQ BL3201PT prijs en beschikbaarheid

De BenQ BL3201PT is vanaf nu te koop voor een adviesprijs van 999 euro.

Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig