CookiesBenQ EW2440L monitor met extra smalle rand

13 maart 2014 09:22 door Hans Wind

BenQ EW2440L monitor met extra smalle randDe nieuwe BenQ EW2440L monitor is het tweede model van de EW Design-serie. Het bijna randloze Wide-TFT paneel heeft een schermdiagonaal van 60,96 cm (24 inch) met een Full HD resolutie van 1920 x 1080 in het 16:9 formaat en is daarmee zeer geschikt voor multi-display gebruik. De geïntegreerde HDMI-aansluiting inclusief MHL-support maakt het mogelijk om beelden en video’s van een smartphone of tablet gemakkelijk direct in groot formaat te bekijken.

Via de beide aanwezige HDMI-ingangen kunt u componenten zoals bijvoorbeeld een Blu-ray speler of spelconsole eenvoudig aansluiten. Eén van de HDMI-aansluitingen beschikt bovendien over MHL-support (Mobile High-Definition Link). Met de meegeleverde HDMI/micro USB-kabel kunnen zo bestanden van smartphones of tablets met MHL-support snel en met hoge kwaliteit op de 24 inch grote monitor vertoond worden. In een handomdraai kunt u snapshots van de smartphone camera beeldschermvullend bekijken of bewerken en teksten in een prettig formaat lezen. Een verder voordeel van de MHL-poorten is dat de accu van het mobiele device direct wordt opgeladen.

Extra smalle rand voor multi-display gebruik

Met de vrijwel randloze display van de BenQ EW2440L is het mogelijk twee of meer monitoren naast elkaar te plaatsen, om zo bijvoorbeeld één beeld op twee displays weer te geven of om verschillende applicaties tegelijkertijd te kunnen zien. Dat maakt de monitor bijvoorbeeld geschik voor een financiele-, centrale- en of videobewakings omgeving.

Senseye3-leesmodus zorgt voor een beter beeldresultaat. Deze modus maakt het mogelijk om kleurtemperatuur, helderheid en scherpte onafhankelijk van elkaar in te stellen, zodat het beeldscherm een betere leeservaring biedt. De matte panelen zorgen er bovendien voor dat zonder verblinding kan worden gewerkt, zelfs wanneer de monitor in de directe nabijheid van een lichtbron staat.

De beeldkwaliteit, met een kleurintensiteit van 16,7 miljoen kleuren, wordt gerregeld door de BenQ Senseye3-technologie: de gebruiker kan, indien nodig, kiezen tussen zes vooringestelde kalibratiemodussen (Standard, Movie, Game, Photo, sRGB en Eco). Als extra zijn twee luidsprekers met een vermogen van 2 watt geïntegreerd.

BenQ EW2440L prijs en beschikbaarheid

De BenQ EW2440L is vanaf nu beschikbaar voor een prijs van 209 euro.

BenQ geeft op de EW2440L 3 jaar garantie, inclusief een omruilservice op locatie.

Bron: BenQ