CookiesBenQ EW2740L design display met MHL support

14 oktober 2013 10:18 door Hans Wind

BenQ EW2740L design display met MHL supportDe BenQ EW2740L is het eerste model uit de nieuwe EW-design serie. Het slanke, zwarte hoogglansframe van de 27 inch (68,6 cm) monitor beschikt over een geïntegreerde HDMI-aansluiting, inclusief MHL-support, daarmee is het mogelijk vanaf een smartphone eenvoudig afbeeldingen en video’s in grootformaat te bekijken of te bewerken.

Kenmerken van de BenQ EW2740L zijn: De Eye-Care features om de ogen te ontzien, anti-flicker LED-achtergrondverlichting, Senseye 3-leesmodus, Low Blue Light-modus en een 178° kijkhoek.

Smart link voor smartphones

Via de twee geïntegreerde HDMI-aansluitingen kan afspeelapparatuur, zoals een Blu-ray speler of spelletjesconsole, eenvoudig worden aangesloten. Eén HDMI-aansluiting beschikt bovendien over MHL-support (Mobile High-Defintion Link). Met de meegeleverde HDMI-/micro USB-kabel kan zo content van smartphones of tablets door middel van MHL-support snel en kwalitatief hoogwaardig worden weergegeven op de 27 inch monitor.
In een handomdraai zijn snapshots van de smartphonecamera beeldschermvullend te bekijken of te bewerken en is tekst in een comfortabele grootte te lezen. Een bijkomend voordeel van de MHL-port is dat de batterij van het mobiele apparaat direct opgeladen wordt.

BenQ EW2740L Eye-Care

De nieuwe BenQ EW2740L beschikt, om de ogen te ontzien, over geïntegreerde anti-flicker Eye Care-technologie. De LED-achtergrondverlichting van het paneel past zich dynamisch aan aan veranderingen in helderheid. Bij het reduceren van de helderheid wordt bij traditionele monitoren een snelle flikkering veroorzaakt, omdat de geïntegreerde controller de achtergrondverlichting tot 200 keer per seconde aan- en weer uitschakelt. Dit extreem snelle schakelen, oftewel flikkeren, is bijzonder vermoeiend voor de ogen van de kijker – vooral wanneer iemand dagelijks meerdere uren achter het beeldscherm zit. Elke display heeft een blauwcomponent in de belichting, wat de ogen gevoelig en duurzaam kan hinderen. BenQ’s unieke Low Blue Light-technologie werd ontwikkeld om het blauwe licht, waaraan u dagelijks blootgesteld wordt, te reduceren. Met één druk op de knop heeft u met de On Screen Display (OSD) van de EW2740L onmiddellijk vier vooringestelde Low Blue Light-modi waar u uit kunt kiezen: multimedia – 30% reductie, websurfing – 50%, kantoor – 60% en lezen – 70%.

De Senseye 3-leesmodus zorgt bovendien voor nog betere beeldweergave. Deze functie maakt het mogelijk kleurtemperatuur, helderheid en scherpte afzonderlijk in te stellen, zodat het beeldscherm de weergave van een krantenpagina heel dicht benadert en een volledig nieuwe leeservaring biedt. Het matte paneel voorkomt reflectie, wat het mogelijk maakt aan de monitor te werken, zelfs als deze in de directe nabijheid van een lichtbron staat.

De BenQ EW2740L design display is uitgevoerd in zwart met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 in 16:9 formaat en een kleurenintensiteit van 16,7 miljoen kleuren. De gebruiker kan, afhankelijk van wat nodig is, kiezen uit zes van tevoren ingestelde kalibratiemodi (standaard, movie, game, foto, sRGB en eco). De display beschikt ten slotte over twee geïntegreerde luidsprekers van elk 2 watt.

BenQ EW2740L prijs en beschikbaarheid

Vanaf half oktober is de BenQ EW2740L in de winkel verkrijgbaar voor 309 euro incl. BTW. BenQ geeft op de EW2740L 3 jaar garantie, inclusief vervanging aan huis.

Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: BenQ