CookiesBenQ EW2750ZL monitor met zeer dunne rand

15 juli 2015 10:41 door Hans Wind

BenQ EW2750ZL monitor met dunne randDe BenQ EW2750ZL is een nieuwe 27-inch monitor met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 in 16:9-formaat. DE EW2750ZL wordt geleverd in een zwart metalen design en is geschikt voor multi-display-toepassingen dankzij de zeer dunne rand. Via twee ingebouwde HDMI-poorten, waarvan één met MHL-ondersteuning (Mobile High-Definition Link), kan content van mobiele apparaten gemakkelijk en in hoge kwaliteit worden overgebracht op het scherm en ook met anderen worden gedeeld. De BenQ Eye Care-functies zoals de FlickerFree en Low Blue Light Modus helpen vermoeidheid te voorkomen tijdens intensief gebruik van de monitor. Naast de Full HD-resolutie zorgt de dynamische contrastverhouding van 20.000.000:1 voor een gedetailleerde en heldere beeldweergave.

Het bijna frameloze ontwerp van de BenQ EW2750ZL is uitgevoerd in zwart metaal. Twee of meer beeldschermen kunnen tegen elkaar aan worden geplaatst om bijvoorbeeld een beeld op het oppervlak van twee schermen weer te geven of om verschillende toepassingen tegelijkertijd in beeld te hebben.

De BenQ EW2750ZL is uitgerust met twee HDMI-ingangen waarop apparaten als een Blu-ray-speler of spelconsole kunnen worden aangesloten. Eén HDMI-poort beschikt bovendien over MHL-ondersteuning. Zo kan de inhoud van smartphones of tablets via de meegeleverde HDMI/Micro-USB-kabel snel en eenvoudig op de 27-inch monitor worden weergegeven, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Bovendien wordt de batterij van de mobiele apparaten via de MHL-poort direct opgeladen.

Het IPS-paneel met LED-achtergrondverlichting, dat zich dynamisch aanpast aan veranderingen in helderheid, heeft een dynamische contrastverhouding van 20.000.000:1 en biedt dankzij het 100% sRGB-kleurbereik een nauwkeurige kleurweergave. De kijkhoek is 178 graden horizontaal en verticaal. De geïntegreerde Eye Care-technologie en de Low Blue Light-technologie zorgen voor een flikkervrij beeld. Met de Smart Focus-functie kan de focus worden gelegd op geselecteerde gebieden van het beeld, waarbij de rest van het scherm praktisch wordt bedekt. Bovendien is de BenQ EW2750ZL voorzien van twee ingebouwde 2-watt luidsprekers.

BenQ verleent voor de EW2750ZL een garantie van 3 jaar inclusief on-site exchange service. Het apparaat voldoet aan de energie-efficiëntie klasse B.

BenQ EW2750ZL kenmerken

Beeldkwaliteit & resolutie: 68,58 cm /27-inch beelddiagonaal, 1920 x 1080 max. resolutie, 16:9 beeldformaat, 60 Hz, dynamisch contrast van 20.000.000:1.

LED-achtergrondverlichting: de BenQ LED-achtergrondverlichting biedt voordelen ten opzichte van de traditionele CCFL -technologie: Hogere lichtopbrengst en geoptimaliseerde kleurruimte leveren goede beeldprestaties.

Eye-Care-technologie: om uw ogen te sparen tijdens urenlang intensief gebruik, zorgt Eye-Care voor een dynamische helderheidsregeling en flikkervrij beeld.

Eye Protect Sensor: de geïntegreerde Eye Protect Sensor registreert het omgevingslicht en past de helderheid van het scherm dienovereenkomstig aan. De Smart Reminder herinnert de gebruiker er om de 20, 40, 60 of 100 minuten aan een pauze te nemen.

Low Blue Light Modus: elk display heeft een blauwcomponent in de belichting, die irritatie van de ogen tot gevolg kan hebben. BenQ’s Low Blue Light-technologie reduceert dit blauwe licht om gezondere game- en werkomstandigheden te bieden.

DisplayPilot (meegeleverde accessoire): met de DisplayPilot-software kunnen meerdere vensters uit twee verschillende bronnen met één klik op het scherm worden weergegeven.

BenQ EW2750ZL prijs en beschikbaarheid

De BenQ EW2750ZL is vanaf nu verkrijgbaar en kost 299 euro.

Bron: BenQ