CookiesBenq FP241VW HDTV LCD scherm

27 februari 2007 18:38 door Hans Wind

Benq FP241VW HDTV LCD scherm voor gamersBenQ annonceert vandaag de BenQ FP241VW, een nieuw 24 inch HDTV LCD scherm voor gamers. De FP241VW LCD-monitor is niet alleen stijlvol vormgegeven, maar levert ook prima prestaties dankzij BenQ’s Senseye+gaming technologie, een HDMI™ interface en een snelle reactietijd van 12ms MPRT (Motion Picture Response Time). Hiermee is dit scherm geschikt voor soepele weergave van actiespellen en video weergave. De BenQ FP241VW is verkrijgbaar vanaf maart. De Senseye+game technologie verbetert dynamisch de beeldkwaliteit en levert goede beeldkwaliteit en helderheid tijdens intensieve games-sessies.

De BenQ FP241VW is voorzien van zes speciale scherm modi met ondermeer instellingen als standaard modus, dynamische modus, filmmodus, fotomodus, actiemodus en racegame-modus. Dankzij de verschillende instellingen komen de diverse activiteiten beter tot hun recht en hoeft de gebruiker niet steeds handmatig de diverse instellingen aan te passen.

De FP241VW ondersteunt een maximale videoresolutie van 1080p (1920 x 1080 pixels) en de HDMI interface (High-Definition Multi-media Interface) maakt eenvoudige aansluiting met high definition apparatuur mogelijk zoals HD DVD spelers en nextgen game consoles. De FP241VW ondersteunt ook verschillende input aansluitingen waaronder DVI-D en D-sub voor maximale compatibiliteit met conventionele apparaten.

De BenQ FP241 VW beschikt ook over de zogenaamde PerfectMotion dynamische videoverwerkingstechnologie. Deze technologie elimineert volgens BenQ vervelende randverschijnselen als ghosting en motion blur (bewegingsruis). De PerfectMotion technologie is gebaseerd op een proces dat uit twee stappen bestaat. In de eerste stap wordt de grey-to-grey reactiesnelheid ingekort door de verversingssnelheid van de vloeibare kristallen te verhogen. In de tweede stap plaatst de technologie een zwart frame tussen opeenvolgende frames. Dit alles resulteert in een zichtbaar rustiger beeld

De Engelstalige specificaties zijn op de BenQ website te vinden.

De BenQ FP241VW is verkrijgbaar vanaf maart 2007 voor een consumentenadviesprijs van 1.149 Euro.

Benq FP241VW prijs vergelijking