CookiesBenQ GW2265HM en GW2265M LED monitor

30 september 2013 11:06 door Hans Wind

BenQ GW2265HM en GW2265M LED monitorDe BenQ GW2265HM en GW2265M zijn twee nieuwe VA-LED-monitors met een beelddiagonaal van 54,61 cm/21,5 inch. De modellen, die onderling alleen verschillen voor wat betreft de HDMI-optie, zijn volgens de fabrikant gericht op de gebruiker thuis en op kantoor. Ze beschikken over een Full HD-resolutie van 1.920 x 1.080 pixels in 16:9 formaat en zijn uitgerust met de nieuwe Eye Care-technologie.

Eye-Care anti-flicker monitortechnologie

De nieuwe displays GW2265HM en GW2265M beschikken om de ogen te ontzien over flikkervrije Eye Care-technologie. De LED-achtergrondverlichting van het paneel past zich dynamisch aan aan veranderingen in helderheid. Bij het reduceren van de helderheid wordt bij traditionele monitoren een snelle flikkering veroorzaakt, omdat de geïntegreerde controller de achtergrondverlichting tot 200 keer per seconde aan- en weer uitschakelt.
Dit extreem snelle schakelen, oftewel flikkeren, is bijzonder vermoeiend voor de ogen van de kijker – vooral wanneer iemand dagelijks meerdere uren achter het beeldscherm zit. De anti-flicker GW-modellen voorkomen vermoeide en branderige ogen.

De Senseye-leesmodus zorgt bovendien voor betere beeldweergave. Deze functie maakt het mogelijk kleurtemperatuur, helderheid en scherpte afzonderlijk in te stellen, zodat het beeldscherm de weergave van een krantenpagina heel dicht benadert en zo een nieuwe leeservaring biedt. Het matte paneel voorkomt reflectie, wat het mogelijk maakt aan de monitor te werken, zelfs als die in de directe nabijheid van een lichtbron staat.

Door de aansluitmogelijkhede, met DVI-D, D-Sub, koptelefoonaansluiting en Line-in, kunnen diverse apparaten worden aangesloten. Daarnaast beschikt de GW2265HM ook over een HDMI-aansluiting met bijbehorende HDMI-kabel. Signalen kunnen zo zonder verlies overgedragen worden naar de Blu-ray speler of spelconsole.

De GW-serie heeft twee geïntegreerde luidsprekers van elk 1 watt.

De nieuwe monitoren zijn energie-efficiënt en voldoen aan de vereisten van de EnergyStar norm, versie 6. In de stroomspaarmodus bedraagt het verbruik minder dan 0,3 watt.

BenQ GW2265HM en GW2265M prijs en beschikbaarheid

De BenQ GW2265HM is vanaf nu in de winkel verkrijgbaar voor een prijs van 129 euro en de BenQ GW2265M voor 119 euro.

Bron: BenQ