CookiesBenQ MH740 Full HD-projector

19 maart 2014 12:48 door Hans Wind

BenQ MH740 Full HD-projectorDe BenQ MH740 is een nieuw premium model projector. Met zijn lichtsterkte van 4000 ANSI lumen en zijn Full HD-resolutie is het nieuwe model zelfs bij invallend daglicht uitstekend geschikt voor presentaties in de grotere vergaderings- en onderwijsruimtes.

De BenQ MH740 beschikt over een aansluitmogelijkheden zoals HDMI, VGA, USB en RJ45, en biedt de gebruiker zo de noodzakelijke flexibele connectiviteit. Om de beeldkwaliteit telkens aan te kunnen passen aan de ruimtelijke omstandigheden beschikt de BenQ MH740 over een scala aan instellingen. De meest recente technologie, bijvoorbeeld 3D-colormanagement en wandkleurcorrectie, ondersteunt daarbij een optimaal resultaat bij projectie. Bovendien kan naast het standaard beeldformaat van 16:9 ook gekozen worden tussen nog eens vijf andere formaten.
De projector heeft een contrastratio van 11.000:1 en een 1,5-voudige zoom, die een maximale beelddiagonaal van 7,62 meter mogelijk maakt. Voor het weergeven van audiosignalen is in de projector een luidspreker van 5 watt ingebouwd.

De BenQ MH740 is uitgerust met de nieuwste 3D-technologie via HDMI. Via de geïntegreerde HDMI-ingangen kunnen videobronnen zoals een Blu-ray speler of pc worden aangesloten en kan 3D-inhoud worden weergegeven. De BrilliantColor-technologie zorgt voor een uitgebreid kleurenpalet. Met de eveneens tot het leveringspakket behorende LAN Control-functie heeft de beheerder vanaf zijn werkplek toegang tot alle functies van de projector. Zo kunnen bijvoorbeeld de updates voor alle projectoren binnen een netwerk centraal worden verstuurd.

SmartEco-technologie in de BenQ MH740

Door de ingebouwde SmartEco-technologie geeft de lamp niet meer licht dan daadwerkelijk nodig is, en past hij zich steeds zelfstandig aan de te projecteren inhoud aan. SmartEco zorgt ervoor dat de levensduur van de lamp verlengd wordt met tot 3.500 uur, en dat bij volle lichtsterkte. Latere kosten voor vervanging van de lampen worden zo aanzienlijk verminderd. In de stand-by-modus bedraagt het verbruik van de projector minder dan 0,5 watt. Daarmee voldoet hij nu al aan de laatste EU-normen.

BenQ MH740 prijs en beschikbaarheid

De BenQ MH740 is vanaf nu in de winkel verkrijgbaar voor een prijs van 1.999 euro.

Bron: BenQ