CookiesBenQ MH856UST projector voor ultrakorte projectieafstand

15 juli 2015 11:57 door Hans Wind

BenQ MH856UST projectorDe BenQ MH856UST is een nieuw model in de serie projectoren voor de ultrakorte projectieafstand. De compacte projector biedt een projectieverhouding van 0,35 en levert door de lichtopbrengst van 3500 ANSI Lumen een helder beeld. Met een afstand van minder dan een halve meter tot het projectievlak, projecteert hij een beeld met een diagonaal van 100 inch en is daarmee is de MH856UST volgens BenQ bij uitstek geschikt voor het onderwijs. De projector is voorzien van BenQ’s interactieve PointWrite U-technologie, kan via het netwerk worden bediend en zorgt met een 6-segments kleurenwiel en wandkleurcorrectie voor een natuurlijk en kleurecht beeld op vrijwel elk projectieoppervlak.

Door de optioneel leverbare PointWrite U-technologie, waarmee maximaal vier deelnemers in de projectie opmerkingen of schetsen kunnen invoegen, wordt onderwijs en vergaderen interactief. De reactietijd van ca. een milliseconde zorgt daarbij voor een natuurlijk schrijfgevoel zoals op een whiteboard. Door middel van Dual Screen kan het projectieoppervlak ook nog eens worden vergroot. Deze functie voegt twee enkele projecties naadloos samen tot één grote projectie of splitst de projectie, zodat verschillende beelden met extra content aan beide kanten kunnen worden weergegeven.
De verticaal verschuifbare lens en de meegeleverde wandhouder zorgen voor meer flexibiliteit bij de installatie en bieden voldoende speelruimte om de projector in elke situatie optimaal op de omgeving in te stellen.

De Eco Blank modus reduceert de lichtintensiteit tot een minimum wanneer de projector tijdelijk niet wordt gebruikt, beperkt het energieverbruik en verplaatst de aandacht van het geprojecteerde beeld naar de spreker. Door de gekozen opstelling van de lens is front-, overhead, plafond- en plafond-/overheadprojectie mogelijk. Kleine lettertjes, dunne lijnen en details in donkere scènes worden met een hoog contrast van 10.000:1 weergegeven. De BenQ MH856UST heeft een fysieke resolutie van 1920 x 1080 pixels (Full-HD) bij een beeldverhouding van 16:9 en kan het beeld verschalen naar verschillende, bij de PC gebruikelijke resoluties. Videomodi tot 1080p worden ondersteund.

BenQ MH856UST aansluitingenOm ook video’s in presentaties te kunnen afspelen, is de nieuwe projector van BenQ voorzien van twee 10 Watt luidsprekers die geen last hebben van geluid van de projector zelf dankzij het geluidsniveau van 33 dB (A) in de normale en 29 dB (A) in de SmartEco-modus. Twee HDMI-aansluitingen, twee VGA-analoge RGB-interfaces, een Composiet Video aansluiting en Component Video en S-Video ontvangen de ingangssignalen, LAN- en USB-poorten ondersteunen de bediening en multimedia gegevensoverdracht. Via een optionele MHL-kabel kunnen ook Android smartphones en tablets op de projector worden aangesloten. Bij de levering is ook de LAN Control-functie inbegrepen. Hiermee krijgt de beheerder vanaf de werkplek toegang tot de volledige functionaliteit van de projector om bijvoorbeeld updates op alle projectoren binnen het netwerk uit te voeren.

Met de energiezuinige SmartEco-technologie ontwikkelt de lamp van de BenQ MH856UST slechts zoveel licht als werkelijk nodig is en past deze zich voortdurend automatisch aan de inhoud van de projectie aan. SmartEco verlengt de levensduur van de lamp met ongeveer 7.000 uur bij volle lichtsterkte.

Kenmerken van de BenQ MH856UST

DLP Projector: bij de DLP-technologie weerkaatsen miljoenen microspiegels op een DMD-chip het licht door de verbeterde kleurenwielen om zo te zorgen voor haarscherpe beelden en een levensechte kleurreproductie.

Beeldkwaliteit & resolutie: Full-HD / 1080p, 16:9, 3500 ANSI Lumen, maximaal contrast van 10.000:1

BrilliantColor-technologie: de BrillantColor-technologie van BenQ zorgt ervoor dat het uitgebreide kleurengamma van de projector in diepte en dynamiek verder gaat dan de conventionele kleurruimte.

2D Keystone: als de projector niet midden voor het projectievlak kan worden geplaatst, biedt de 2D Keystone-correctie uitkomst door horizontale, verticale en zijdelingse aanpassingsmogelijkheden.

MHL: via een HDMI/microUSB-kabel kan content van een smartphone of tablet met MHL-ondersteuning snel en met hoge kwaliteit op een scherm worden vertoond. Films, games en foto’s kunnen zo gemakkelijk naar het projectievlak worden overgedragen.

LAN Control: LAN Control maakt toegang tot de projectoren op afstand mogelijk, waardoor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd.

LAN Display: voor een flexibele en voordelige installatie kunnen audio- en videobestanden via een normale netwerkkabel naar de projector worden verstuurd.

Wandkleurcorrectie: Afhankelijk van de kleur van het projectievlak zorgt de wandkleurcorrectie voor een optimale weergave.

BenQ MH856UST prijs en beschikbaarheid

De BenQ MH856UST is vanaf nu beschikbaar voor een prijs van 2.699 euro.

De garantieperiode bedraagt 60 maanden; voor de lamp geldt garantie van 3 jaar resp. 2.000 branduur.

Bron: BenQ