CookiesBenQ MP770 DLP projector introductie

9 augustus 2006 11:47 door Hans Wind

BenQ MP770 DLP ProjectorBenQ introduceerde vorige maand de BenQ MP770, een krachtige DLP projector of beamer, die is uitgerust met de door BenQ ontwikkelde Senseye technologie ter verbetering van de kleurkwaliteit en de BrilliantColor™ technologie voor een betere kleurverzadiging en helderheid.

De BenQ MP770 heeft een hoge helderheid van 3200 ANSI Lumen, een lange lamplevensduur tot maximaal 4000 uur. Daarnaast beschikt de MP770 over een zogenaamde Picture-in-Picture functie, een voorkeuze-modus met 9 instellingen plus 2 klantgebonden voorkeursmodi en een 2D trapeziumcorrectiefunctie. De BenQ MP770 is direct leverbaar en heeft een consumentenadviesprijs van €2.299,-.

Natuurlijke kleurweergave
Doordat de BenQ MP770 is voorzien van de Senseye technologie ter verbetering van de kleurkwaliteit kan de projector subtiele kleurschakeringen weergeven, zoals natuurlijke pastelkleuren en lichaamskleuren. Tegelijkertijd corrigeert het 3D Color Management niet alleen de kleur- en verzadigingsniveaus, maar ook de kleurintensiteit wat een realistische beeldkwaliteit oplevert. Bovendien maakt de ingebedde BrilliantColor™ het mogelijk hogere helderheidsniveaus te krijgen door de midtone-kleuren te versterken, met als resultaat meer levendige, nauwkeuriger weergegeven kleuren.

Groot prestatievermogen
Door de hoge helderheid van 3200 ANSI Lumen levert de BenQ MP770 prima beeldweergave in een lichte omgeving, zowel in een grote ruimte binnen als buiten, en geeft daarbij tevens een prachtige beeldkwaliteit zonder vervelende glittering. De projector is ook voorzien van BenQ’s fluisterstille ontwerp, waardoor op effectieve wijze hoorbaar geluid tot het lage niveau van 28dB wordt gereduceerd. Een presentatie zal dus nooit door het geluid van de werking van de BenQ MP770 worden gehinderd en toehoorders kunnen hun aandacht bij uw presentatie houden.

Meer BenQ MP770 kenmerken
De BenQ MP770 bevat de Picture-in-Picture functie, waarmee het mogelijk is gelijktijdig de beelden van twee verschillende invoerbronnen te bekijken, zodat u live-uitzendingen, films, presentaties en dergelijke kunt combineren. De projector is verder uitgerust met negen verschillende voorkeuze-modi, waarmee de gebruiker automatisch de gewenste instelling kan kiezen voor verschillende toepassingen bij verschillende gelegenheden. Bovendien zijn er twee klantgebonden voorkeursmodi voor een snelle toegang van persoonlijke instellingen en zijn er universeel ontworpen iconen en een gebruiksvriendelijke interface. Dankzij de digitale zoomfunctie is het mogelijk een specifiek gedeelte van het geprojecteerde beeld 800% te vergroten. Verder is de BenQ MP770 ook uitgerust met een 2D trapeziumcorrectiefunctie voor het corrigeren van beeldvervorming tot maximaal ± 40% verticaal en ± 20% horizontaal.
De BenQ MP770 is HDTV compatibel voor de formaten 480p, 576p, 720p en 1080i en heeft een gewicht van minder dan 3 kilogram.

Beveiliging
Tot de kenmerken van BenQ MP770 behoort een lamplevensduur van 4000 uur, die gemiddeld tot maximaal 2 jaar meegaat en een extra fijn stoffilter dat microscopisch kleine stofdeeltjes tegenhoudt, zodat deze niet in de projector kunnen komen. De geavanceerde “off & go” eigenschap zorgt voor een constante afkoeling van de projector nadat deze is uitgeschakeld en de auto-off functies zorgen ervoor dat de projector automatisch wordt uitgeschakeld wanneer deze, gedurende een van tevoren bepaalde tijd, niet wordt gebruikt. Energie wordt bespaard en oververhitting van de projector voorkomen. Een andere eigenschap van de BenQ MP770 is wachtwoordbeveiliging waardoor onrechtmatig gebruik van de projector wordt voorkomen, doordat eerst een correct wachtwoord moet worden ingevoerd voordat met de projector kan worden gewerkt.

Vergelijk prijzen voor de BenQ MP770 beamer