CookiesBenQ MW523 – WXGA data- en videoprojector

15 november 2013 09:35 door Hans Wind

BenQ MW523 - WXGA data- en videoprojectorDe BenQ MW523 is een nieuwe WXGA data- en videoprojector met een lichtsterkte van 3000 ANSI lumen en een maximale contrastratio van 13.000:1. De nieuwe projector is onder andere uitgerust met de 3D-technologie via HDMI en is geschikt voor presenteren in kleine en middelgrote vergaderruimtes of klaslokalen.

De BenQ MW523 WXGA-projector beschikt over een resolutie van 1280 × 800 en heeft een lichtsterkte van 3000 ANSI lumen. Dankzij de 1,2-voudige zoom is de projector flexibel op te stellen en kan hij een tot 100 inch groot beeld projecteren. De in de DLP-chip geïntegreerde Triple Flash-functie zorgt voor goede 3D-beelden. Triple Flash zorgt er bij een 3D-weergave van 144Hz voor dat door verdrievoudiging van de beeldherhalingsfrequentie trillingen niet meer waarneembaar zijn. Het geïntegreerde DLP LinkTM-synchroniseringssysteem zorgt voor synchronisatie van de projector en de optioneel verkrijgbare shutterbril. De gebruiker krijgt bij dit model een tot 36 maanden verlengde garantietermijn.

Door de SmartEco-technologie geeft de lamp van de BenQ MW523 niet meer licht dan daadwerkelijk nodig is, en past hij zich steeds zelfstandig aan de te projecteren inhoud aan. Door SmartEco wordt de levensduur van de lamp verlengd met tot 10.000%, en dat bij volle lichtsterkte. De daaruit voortvloeiende kosten voor vervanging van lampen worden zo aanzienlijk verminderd. In de stand-by-modus bedraagt het verbruik van de projector minder dan 0,5 watt. Daarmee voldoet hij volgens de fabrikant nu al aan de laatste EU-normen.

De nieuwe projector is uitgerust met de BrilliantColor-technologie voor een uitgebreid kleurenpalet en een diepte en dynamiek, die veel verder gaan dan de traditionele kleurruimte. De wandkleurcorrectie stelt hem bovendien in staat tot optimalisering van de weergave, al naargelang de kleurtoon van het projectie-oppervlak. Beide modellen zijn 3D-compatibel via de geïntegreerde HDMI-ingang, waarop de meest uiteenlopende videobronnen kunnen worden aangesloten – of dat nu een Blu-ray speler, spelletjesconsole of computer is. De verdere featureset bestaat uit uitgebreide connectiviteit, een luidspreker en de Quick Cooling-functie voor transport onmiddellijk na gebruik.

BenQ MW523 prijs en beschikbaarheid

De BenQ MW523 is vanaf nu verkrijgbaar voor de adviesprijs van 649 euro.

Bron: BenQ